• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Schuimtaart met rabarber en witte chocolade

Connie Derks door Connie Derks
in Recepten
0
Schuimtaart met rabarber en witte chocolade

Schuimtaart met rabarber en witte chocolade – Lekker knapperig zoet schuim met fris zure rabarber en witte chocolade, heerlijk bij een kopje koffie of thee, of als nagerecht. Erg lekker is het om de taart in te vriezen, deze bevroren in stukjes te snijden en een half uurtje op een bordje te laten ontdooien. Serveer deze taart dan als een lekker koel dessert met rabarber op een zomerse dag.

meringue

Meringue recepten; van schuimpjes tot krokante schuimlagen

Eiwit en suiker is pure magie, alle meringue recepten bevatten vaak alleen deze twee ingrediënten. De manier van bereiden maakt het verschil.

rabarber desserts

Rabarber desserts; lekkere en inspirerende recepten

Lust je graag rabarber? Ga dan eens een stapje verder dan de bekende rabarber compote. Durf jij één van deze rabarber desserts te proberen?

Schuimtaart met rabarber en witte chocolade

  • 3 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 100 gram suiker
  • 75 gram gemalen noten (optioneel)
  • 400 gram rabarber
  • 50 gram rietsuiker
  • sap en rasp 1 sinaasappel
  • 500 gram slagroom
  • 50 gram suiker
  • 150 gram witte chocolade
  • 150 gram rietsuiker
  • rose peper fijngestampt

De rabarbervulling

Snijd de rabarber in stukjes van 3-4 cm en leg ze in een ovenschaal. Rasp de sinaasappel en strooi de rasp over de rabarber. Pers de sinaasappel uit en giet het sap hierbij. Strooi nu de 50 gram rietsuiker over de rabarber en zet dit een ongeveer een half uur in de oven zodat de rabarber gaar is maar niet uit elkaar valt. Zet weg en laat afkoelen.

Karamel maken

Voor de karamel met peper, zet klaar een bakplaat met bakpapier, de gemalen rose peper, een (liefst siliconen) spatel, en een pannetje. Verwarm de 150 gram suiker in gedeeltes tot karamel en voeg de peper toe, dit zal iets bruisen. Verdeel de karamel over je bakpapier en strijk enigszins uit. Pas op de karamel is erg heet. Zet weg en laat afkoelen.

Schuim bakken

Neem 2 vellen bakpapier en teken hier met behulp van een bord 2 kringen op van ongeveer 24 cm. Draai het papier om en leg het op een bakplaat, zet het papier vast door er aan de punten iets boter of schuim aan de onderkant aan te brengen. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Doe de eiwitten in een schone en vetvrije kom, klop de eiwitten stijf, onder het kloppen de 150 gram suiker in gedeeltes toevoegen. Het eiwit is goed als er taaie stijve pieken ontstaan. Roer de gemalen noten door 100 gram suiker en spatel deze door de eiwitten, niet te lang spatelen anders verlies je teveel lucht. Verdeel nu het eiwitmengsel over de2 cirkels, dit kan door met een lepel het schuim te verdelen of met een spuitzak met rond spuitmondje. Bak de plakken 1 ½ uur in de oven totdat ze droog zijn. Laat volledig afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie en strijk er de plakken mee in.

De afwerking

Klop de slagroom stijf met de 50 gram suiker. Neem 1 ingestreken plak schuim en verdeel er de helft van de slagroom over, doe hier de uitgelekte rabarber op en dek af met de andere plak schuim. Verdeel de rest van de slagroom over deze plak en werk mooi af met stukken karamel en de rabarber. Poeder de schuimtaart met rabarber en witte chocolade eventueel af met wat poedersuiker.

DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Trifle met nectarine
Nagerecht

Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht

crostini met abrikozen en roomkaas
Hapjes

Crostini met abrikozen en roomkaas

gebakken scholfilet met tartaarsaus
Visgerechten

Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
Vleesgerechten

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

Ontbijt met aardbeien
Ontbijt

Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!