Nu het seizoen weer aanbreekt voor echt lekker citrusfruit willen we je deze tulband zeker niet onthouden. Want juist door de toevoeging van verse sinaasappel wordt deze cake heerlijk zacht en fruitig. Je doet je gasten er zeker een plezier mee.
- 175 gram boter
- 2 kleine sinaasappelen
- 85 gram pure chocolade
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 175 gram lichtbruine basterdsuiker
- 3 eieren, losgeklopt
Voor het glazuur:
- 225 gram poedersuiker
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 55 gram pure chocolade, in stukjes gebroken
Verwarm je oven voor op 160 graden. Vet een tulbandvorm (inhoud 850 ml.) goed in. Rasp de schil van 1 sinaasappel en snijd met een speciaal mesje dunne reepjes van de schil van de andere sinaasappel. Verwijder de schil en het wit van de sinaasappels en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Snijd de partjes in kleine stukjes en vang het sap op. Rasp de chocolade op een bord.
Zeef meel en bakpoeder boven een grote kom. Voeg boter, suiker, eieren, sinaasappelrasp en opgevangen sap toe en roer glad. Spatel er voorzichtig de fijngesneden sinaasappel en chocoladerasp door. Schep het mengsel in de vorm.
Bak in 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij goudbruin en goed gerezen is. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en stort hem op een rooster om verder af te koelen.
Zeef voor het glazuur de poedersuiker boven een kom en roer er zo veel sinaasappelsap door dat er een dekkende substantie ontstaat. Verdeel het glazuur met een lepel over de cake. Smelt de chocolade en schenk dit over de cake. Strooi er de dunne reepjes sinaasappel over. Laat voor het serveren hard worden.