• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook

Met een subtiele knoflooksmaak

Redactie door Redactie
in Soep
0
Aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook

Aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook – Op zoek naar het recept om een lekker vullend, eenvoudig soepje te maken? Denk dan eens aan een aardappelsoep. Aardappels heb je meestal toch wel in huis en met een paar extra ingrediënten zet je binnen een half uur een heerlijke verse soep op tafel. Je zou het recept voor de aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook eens kunnen maken. De gepureerde aardappels geven de soep een fluwelige structuur, de geitenkaas maakt hem heerlijk romig en het gebruik van verse knoflook geeft de soep een lekkere, subtiele knoflooksmaak.

Tip voor bourgondiërs: Doe er een goed glas wijn en een vers stokbroodje met wat zoute boter bij, en je hebt een fijne, snelle maaltijd!

Geitenkaas in de soep

Er zijn in Nederland verschillende soorten geitenkaas te koop. Voor dit recept gebruik je een zachte (smeerbare) geitenkaas, bijvoorbeeld Bettine Blanc of iets dergelijks. Die smelt goed en geeft een fijne, romige kaassmaak aan de soep. Door het gebruik van kaas in plaats van room loop je ook niet het risico dat de soep gaat schiften.

Aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook

Om dit recept te maken gebruik je zoals gezegd verse knoflook. Heb je wel eens verse knoflook geproefd? Verse knoflook zijn niet de witte bolletjes in een netje. Verse knoflook lijkt in de verste verte niet op de gedroogde knoflook die je in netjes in de supermarkt vindt. Dat zijn gedroogde knoflookbollen die meestal uit China komen, en die al maanden geleden geoogst zijn. Niets vers aan dus. Wist je dat er in Nederland verse knoflook wordt geteeld? Gewoon in Noord-Holland! Een Hollands streekproduct dus! En daarmee dus ook meteen veel duurzamer dan knoflook die eerst de hele wereld over moet voor jij hem kunt gebruiken.

Verse knoflook kun je in zijn geheel gebruiken. Je hoeft niet de teentjes los te maken en uit het velletje te halen, je gebruikt gewoon de hele bol, waar je een stukje afsnijdt. Verse knoflook ruikt ook echt naar knoflook, en het heeft een heel fijne knoflooksmaak. Probeer het eens met dit recept, met het risico dat je voortaan alleen nog verse knoflook wilt.

Knoflook

Knoflook; een geurige smaakmaker

Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!

Aardappelsoep

Aardappelsoep; dat is smaak, ook voor een klein budget

Alles kan met aardappelsoep! Met een paar ingrediënten maak je al een soep. Van een simpele variant met prei, tot een luxe soep met paling.

Aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kruimig kokende aardappels, geschild en in stukjes
  • 1 bol verse knoflook, gewassen en in stukjes gesneden
  • 4 sjalotten, in grove stukken
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels citroensap
  • een flinke handvol verse peterselie (iets achterhouden ter garnering)
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Verder nodig: een staafmixer of eventueel een blender

Zo maak je aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook:

Verhit wat olie in een soeppan. Zet hierin de knoflook en de sjalotten aan. Let er op dat ze niet bruin worden, glazig is goed.

Voeg dan de aardappels en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer een kwartier doorkoken tot de aardappels gaar zijn en de verse knoflook zacht.

Voeg de kaas, het citroensap en de peterselie toe en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de aardappelsoep met geitenkaas en verse knoflook direct en bestrooi eventueel nog met wat gehakte peterselie.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Minestronesoep
Soep

Minestronesoep “grote soep”

Tomatensoep met zoete aardappel
Soep

Tomatensoep met zoete aardappel; pure groentesoep voor thuis

Zomerse komkommersoep – makkelijk en koel
Soep

Komkommersoep maken – lekker licht en verfrissend

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!