• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

Een budgetrecept voor een heerlijke maaltijdsoep!

Redactie door Redactie
in Soep
0
Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen – Aardappels worden meestal, gekookt, gebakken, als puree of gefrituurd gegeten. Houd je van aardappels en houd je ook van een stevige maaltijdsoep, maak dan eens onderstaand recept voor aardappelsoep van natuurlijk aardappel, met knolselderij en gebakken paddenstoelen. Een eenvoudige, dikke soep. Door het gebruik van knolselderij is het lekker winters gerecht en de paddenstoelen maken er een heerlijk gevulde soep van!

Aardappels in de soep

Vroeger werden aardappels ook wel beschouwd als voeding voor de armen. Vlees wat tenslotte duur en er waren altijd wel wat aardappels voorhanden. Zo ontstonden er recepten voor goedkope gerechten. En waarom zou je dat gegeven tegenwoordig niet gebruiken om een goedkope, maar wel lekkere maaltijd op tafel te zetten? Soms kun je of wil je niet veel geld aan eten uitgeven. Toch kun je dan nog steeds lekker eten. Want aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen is dan misschien wel een budgetgerecht, het is ook gewoon erg lekker. Je kunt het gerecht zo goedkoop of duur maken als je wilt. Aardappels en knolselderij zijn betaalbare ingrediënten en die paddenstoelen kunnen ook heel goed een doosje witte champignons zijn.

Vegetarische aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen?

In het recept van de soep is geen vlees gebruikt. Dus het gerecht is heel geschikt voor een dagje zonder vlees. Dat vlees zul je waarschijnlijk ook niet missen door de gebakken paddenstoelen. Geef je er de voorkeur aan om wel vlees toe te voegen aan de aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen? Voeg dan wat blokjes uitgebakken gerookt spek, blokjes ham of wat stukjes gebakken kipfilet toe. Doe dat dan wel aan het eind van de bereidingstijd. Wil je de soep helemaal vegetarisch maken? Let er dan op dat er in het recept Worcestershire saus is verwerkt. Dit is een saus die werkt als een smaakverrijker. In het klassieke recept van die saus is ansjovis verwerkt. Dat maakt de saus dus niet vegetarisch. Met enig zoeken kun je op internet wel vegan Worcestershire saus vinden. Je kunt het ook gewoon weglaten en de soep wat steviger op smaak brengen met zout en peper.

Zelf groentebouillon trekken

In het recept van de aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen gaat 1500 ml groentebouillon. Daar kun je natuurlijk blokjes voor gebruiken. Maar wil je de soep naar een wat hoger niveau tillen? Trek dan eens zelf groentebouillon. Als je voortaan de afsnijdsels van de groenten die je eet, bewaart en die invriest, heb je na verloop van tijd genoeg groenten om een lekkere bouillon van te trekken, die je ook nog eens weinig kost.

Aardappelsoep

Aardappelsoep; dat is smaak, ook voor een klein budget

Alles kan met aardappelsoep! Met een paar ingrediënten maak je al een soep. Van een simpele variant met prei, tot een luxe soep met paling.

Knolselderij

Knolselderij; Informatie en 15+ recepten

Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

Porties: 5 flinke kommen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram aardappels, geschild en in blokjes
  • 500 gram knolselderij, geschild en in blokjes
  • 500 gram paddenstoelen naar keuze, in plakjes of reepjes
  • 3 uien, in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1500 ml groentebouillon
  • 3 flinke eetlepels crème fraîche
  • 10 blaadjes verse salie, in reepjes gesneden
  • 4 theelepels Worcestershire sauce
  • olie om te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Extra nodig: staafmixer of blender

Zo maak je aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen:

Verhit wat olie in een grote pan en bak hierin de uien en knoflook glazig, maar laat ze niet bruin worden. Doe dan de aardappels, knolselderij en de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 20 à 25 minuten koken, tot de aardappels en knolselderij gaar zijn.

Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen met de salie gaar en bruin.

Voeg de crème fraîche aan de soep toe en pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en de Worcestershire saus. Vind je de soep te dik, verdun die dan met wat extra groentebouillon.

Roer de paddenstoelen (en het eventuele spek of de ham) door de soep en serveer. Wil je de aardappelsoep in de kommen garneren, houdt dan wat paddenstoelen achter en schep ze op de soep en strooi er wat fijn gesneden salie overheen.

Serveer de aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen direct.

Tafel lekker !!

DeelPin6VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Minestronesoep
Soep

Minestronesoep “grote soep”

Tomatensoep met zoete aardappel
Soep

Tomatensoep met zoete aardappel; pure groentesoep voor thuis

Zomerse komkommersoep – makkelijk en koel
Soep

Komkommersoep maken – lekker licht en verfrissend

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

Reacties 3

  1. Trude says:
    5 jaar geleden

    Wat een heerlijke fluweelzachte soep. Ik ga dit vaker maken.

    Beantwoorden
    • Elise says:
      5 jaar geleden

      Hallo Trude,
      Wat leuk om te horen dat de soep zo in de smaak gevallen is.
      Dankjewel voor het compliment!

      Groetjes, Elise

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!