Aardappelsoep met pompoen en knolselderij – Aardappels zijn een prima basis om een lekkere soep mee te maken. Zeker als je die aardappels nog aanvult met andere ingrediënten. De toegevoegde verse groenten in het recept van de aardappelsoep geven de soep een lekker winters tintje. De pompoen en de knolselderij zijn tenslotte echte wintergroenten. Als je de aardappelsoep met pompoen en knolselderij dan ook nog eens voorziet van een lekkere topping, of vulling, naar keuze, dan maak je hem helemaal af.
Welke aardappels stop je in de aardappelsoep met pompoen en knolselderij?
Je bereikt het beste resultaat, een heerlijk fluwelige aardappelsoep, als je kruimig kokende aardappels gebruikt. Die vallen al wat uit elkaar als ze gaar koken en laten zich heel goed pureren met een staafmixer.
Pompoenen in alle soorten en maten… welke kies je dan?
Vanaf de herfst liggen er verschillende soorten pompoenen in de winkels. De gangbaarste soorten zijn de flespompoen, of Butternut squash, en de fel oranje Hokkaido pompoen. Voor het recept van de aardappelsoep met pompoen en knolselderij is flespompoen gebruikt. Je kunt echter ook heel goed een Hokkaido pompoen of een andere soort, bijvoorbeeld de grijze pompoen (van binnen oranje) voor gebruiken.
Knolselderij, niet mooi, maar erg lekker!
Knolselderij is een beetje het lelijke eendje onder de groenten, niet zo mooi, maar wel heel erg lekker. Wat de groente aan uiterlijk tekort komt, wordt meer dan goed gemaakt door de smaak. In een soep als de aardappelsoep met pompoen en knolselderij komt die smaak dan ook prima tot zijn recht.
Tips bij het recept voor aardappelsoep met pompoen en knolselderij
Dit is een vegetarisch recept. Als je er toch vlees in wilt, voeg er dan wat uitgebakken spekjes aan toe. Liever vis? Wat reepjes gerookte zalm passen er ook prima in. Hou je het liever vegetarisch? Kies dan voor geraspte kaas, fijn gesneden prei, croutons, geroosterde pompoenpitten of iets dergelijks, iets wat jij lekker vindt!
Je kunt de aardappelsoep met pompoen en knolselderij heel goed van tevoren klaarmaken. Laat hem dan afkoelen en bewaar de soep in de koelkast tot gebruik.
Voor het maken van dit recept heb je een staafmixer nodig. Gebruik eventueel een blender als je geen staafmixer hebt. Laat de soep dan wel eerst wat afkoelen voor je gaat blenden.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Knolselderij; Informatie en 15+ recepten
Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!
Aardappelsoep; dat is smaak, ook voor een klein budget
Alles kan met aardappelsoep! Met een paar ingrediënten maak je al een soep. Van een simpele variant met prei, tot een luxe soep met paling.
Aardappelsoep met pompoen en knolselderij
Print receptIngrediënten voor dit recept
- olie om te bakken
- 500 gram kruimige aardappels, geschild en in stukjes
- 500 gram pompoen, geschild, zaad eruit en in stukjes
- 500 gram knolselderij, geschild en in stukjes
- 150 gram sjalot, in stukjes
- 3 teentjes knoflook, grof gehakt
- 2 eetlepels verse tijm of 2 theelepels gedroogde
- 1,5 liter groentebouillon
- een scheut kookroom
- 1 eetlepel Worcestershire sauce
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je aardappelsoep met pompoen en knolselderij:
Verhit een scheut olie in een soeppan. Zet hierin de aardappels, knolselderij, de pompoen, de sjalot en de knoflook even aan. Niet bruin laten kleuren. Blus af met de groentebouillon.
Voeg de tijm toe en breng de bouillon aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, tot de aardappels en de groenten gaar zijn.
Zet de warmtebron uit. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de kookroom en de Worcestershire sauce toe en mix nog even goed door.
Proef de aardappelsoep met pompoen en knolselderij en breng hem op smaak met zout en peper.
Serveer in kommen en top af met ingrediënten naar keuze.
Tafel lekker !!