Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Thaise aspergesoep; Sensationeel anders

Redactie door Redactie
in Soep
0
Thaise aspergesoep

Thaise aspergesoep –  Wel vaker zie je de Thaise invloeden in aspergegerechten, maar hoe kan dit? Wie asperges zegt zegt Limburg! Het begrip Limburgse asperges is helemaal ingeburgerd. Toch leuk om even te kijken waar de asperges eigenlijke vandaan komt. We citeren Museum De Locht:

Asperges komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Van daaruit verspreidde de teelt zich over Egypte, Griekenland, Italië en Duitsland. Zo kwam de asperge ook naar Nederland en werd geteeld in het bollengebied rond Leiden en Hillegom. Na de Tweede Wereldoorlog verplaatste de teelt zich naar de regio Noord-Limburg

Soep van schillen

De herkomst uit Zuidoost-Azië verklaart dan ook direct waarom de asperge die Thaise smaken prima kan hebben. Voor deze soep gebruiken we alleen de schillen van de asperges. Gooi deze dus niet weg wanneer je ze op bijvoorbeeld de klassieke manier gaat bereiden en gebruik ze voor de bouillon van deze soep. Je kan de bouillon eerder trekken van de schillen, invriezen en later gebruiken voor deze soep. Zo kan je deze soep ook buiten het seizoen nog op tafel zetten. Laten we soep gaan maken.

Aspergesoep

Aspergesoep; de lekkerste varianten op een rij

Recepten voor aspergesoep met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep moet je echt ontdekken!

Thaise aspergesoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • schillen van 500 gram asperges
  • 400 ml. gevogeltefond
  • 600 ml. water
  • 1 blikje of pakje kokosmelk
  • een stukje gember (3 cm.) in schijfjes
  • 1 stengel citroengras, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 1/2 theelepel currypoeder
  • wat daslook, fijngesneden (optie, indien verkrijgbaar)
  • bosuitjes
  • bieslook, gesnipperd
  • wat rijstvermicelli (grote slierten)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Thaise aspergesoep:

Doe de schillen in een royale pan met het water en de gevogeltefond. Breng zachtjes aan de kook en voeg dan de knoflook, gember en citroengras toe. Laat het geheel ca. 20 minuten zachtjes sudderen.

Voeg de kokosmelk, vissaus en currypoeder toe. Laat nogmaals 10 minuten sudderen.

Maak de soep af met een handvol rijstvermicelli, de fijngesneden bieslook, daslook en de bosuitjes. De kokende soep zorgt voor een directe garing van de rijstvermicelli, je hoeft deze dus niet nogmaals door te koken.

Serveer de Thaise aspergesoep direct.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKokosmelkThais
DeelPin22TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

Reacties 2

  1. Dees says:
    4 jaar geleden

    Even een vraagje, kan ik deze soep ook binden d.m.v. een roux? of is dat niet smakelijk bij deze soep?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Dat is bij deze aspergesoep niet verstandig Dees. In dit geval geeft de kokosmelk de romigheid aan de soep. Op onze website vind je ook diverse aspergesoepen met een roux als basis.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!