Aspergesoep met sinaasappel – Asperges en sinaasappel vormen een ideale combinatie. Eenmaal geprobeerd ga je er echt van houden! Door de sinaasappel wordt het een heerlijk frisse soep. De dragon en citroenmelisse maken het extra lekker. Heb je deze kruiden nu niet voorhanden, dan is er geen man over boord. Ook zonder citroenmelisse en dragon wordt het toch nog een heerlijke soep. Maak de soep van restjes asperges en het kookwater van de asperges.
Gooi trouwens de schillen en het kookwater van de asperges nooit weg, je krijgt er een heerlijke bouillon van die je eventueel ook in de vriezer kan bewaren.
Aspergesoep; de lekkerste varianten op een rij
Recepten voor aspergesoep met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep moet je echt ontdekken!
Check het recept of lees de infoDetailsAspergesoep met sinaasappel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram asperges
- 2 theelepels sinaasappel rasp
- sap van 2 sinaasappels
- takje dragon
- takje citroenmelisse
- 200 gram crème fraîche
- 2 eetlepels bloem
Bereidingswijze van dit recept
Aspergesoep met sinaasappel maak je zo:
Was 500 gram asperges en schil deze, snijd van de onderkant een stukje af. Snijd de asperges in stukken van 2 tot 3 cm en zet deze tot gebruik in 1 liter water koud weg. Doe de schillen in een pan met 1½ liter water en een snufje zout, breng dit aan de kook. Zodra het water met de schillen kookt, het vuur uitdraaien en alles af laten koelen. Schud de bouillon door een zeef en druk al het vocht uit de schillen.
Doe de bouillon in de pan terug en voeg er de aspergestukjes en het water aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Maak een papje van de bloem en het sinaasappelsap. Roer er de crème fraîche en de rasp doorheen. Doe een schep warme soep bij het roommengsel en giet dit al roerende terug bij de soep in de pan. Laat de soep nog 2 minuten doorkoken om te binden.
Breng de soep op smaak met zout, peper, ongeveer 5 blaadjes fijn gehakte citroen melisse en 8 blaadjes fijn gehakte dragon. Voeg dit naar smaak toe. Het effect van de kruiden wordt enigszins sterker als ze even in de soep zitten.
Serveer de aspergesoep met sinaasappel direct.
Tafel lekker !!