• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Aspergesoep met zalm en dille

Vers koken is niet ingewikkeld!

Connie Derks door Connie Derks
in Soep
0
0
Aspergesoep Met Zalm En Dille

Aspergesoep met zalm en dille – In het aspergeseizoen, dat loopt van april tot en met juni, eet je natuurlijk asperges. De witte asperges, die onder de grond groeien, of de groene asperges, die boven de grond groeien. Er zijn ook paarse asperges, en wilde asperges, maar die zie je veel minder. Asperges lenen zich voor talloze gerechten. Een bekend recept is natuurlijk de asperge met ham en ei. Daarnaast is ook de combinatie met zalm een hele bekende. En juist die combinatie is de basis voor aspergesoep met zalm en dille.

Maak het allemaal niet zo ingewikkeld

Er wordt vaak heel moeilijk gedaan over koken met verse producten. Blijkbaar vinden veel mensen dat vooral een tijdrovende bezigheid. Zo ingewikkeld is het alleen allemaal echt niet. Zeker niet met een recept als dit. In een half uurtje zet je een aspergesoep met zalm en dille op tafel. Voor die heerlijk romige soep van verse asperges en stukje gerookte zalm ben je dus net zoveel tijd kwijt als het wachten op de pizzakoerier. En hé, je zet een radiootje aan, een glas wijn op je werkblad en je hebt echt plezier in de keuken. Wat je met die pizzakoerier doet weten we natuurlijk niet, maar dat zelf koken heel leuk en ontspannen is, dat weten we wel!

Het kookwater van asperges zit vol smaak

Te vaak gooi je het kookwater weg, en dat is dus waar juist heel veel smaak in zit. Gooi dus ook het kookvocht van asperges niet weg, want dat gebruik je in dit recept als basis voor de aspergesoep met zalm en dille. Dit vocht zit bomvol smaak en het is echt zonde om dat door het putje te spoelen. Niet doen dus!

Kromme asperges voor de aspergesoep met zalm en dille

Voor de aspergesoep met zalm en dille kun je restjes asperges gebruiken. Koop ze bij de boer! Die heeft vaak kromme of gebroken asperges voor weinig geld en dat geldt ook heel vaak bij de groenteman of op de markt. Die “onverkoopbare” asperges zijn dus prima geschikt voor een soepje als dit.

Aspergesoep

Aspergesoep; de lekkerste varianten op een rij

Recepten voor aspergesoep met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep moet je echt ontdekken!

Gerookte zalm

Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Aspergesoep met zalm en dille

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram stukken asperges
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • het kookvocht van de asperges
  • zout en peper
  • eventueel een bouillonblokje
  • 100 gram kookroom
  • verse dille
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 limoen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aspergesoep met zalm en dille:

Spoel de asperges af met water. Daarna schil je de asperges en snijd je het onderste houterige stukje eraf.

Doe de schillen in een pan met een beetje water en een snufje zout. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de schillen een kwartiertje trekken. Zeef het vocht en vang het op.

Breng de geschilde asperges in het kookvocht aan de kook, draai het vuur uit en laat met de deksel op de pan 15-25 minuten staan. De gaartijd is afhankelijk van de dikte en kwaliteit van de asperges. Laat ze nooit te gaar worden, ze horen een beetje stevig te zijn.

Haal de asperges uit het vocht en snijd ze in grove stukken. Vul het kookvocht aan tot 2 liter en voeg eventueel een bouillonblok naar smaak toe.

Neem een pan en smelt hierin de boter. Roer er de bloem doorheen en laat dit even garen. Schep er nu een soeplepel lauwe bouillon in en roer dit goed door. Ga zo door tot alle bouillon op is. Giet er de kookroom bij en laat even doorkoken. Kijk of je de dikte van de soep goed vind, vind je die te dik, voeg dan nog iets room of bouillon toe.

Rasp een beetje van de schil van de gewassen limoen boven de soep.

Snijd een paar takjes dille fijn en voeg die samen met de stukken gekookte asperges op het laatst toe aan de soep. Warm even goed door en breng op smaak met zout en peper.

Snijd repen van de zalm en rol ze op tot roosjes of snijd de zalm in snippers.

Schep de soep op borden en decoreer met de zalm en een takje dille.

Let op: voeg de zalm niet toe aan de hete pan soep want dan verandert de structuur en smaak van de zalm.

De aspergesoep met zalm en dille wordt helemaal perfect als je er een beetje limoenschil over raspt.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zomerse komkommersoep – makkelijk en koel
Soep

Komkommersoep maken – lekker licht en verfrissend

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

daslooksoep
Soep

Daslooksoep – soep met een vleugje knoflook uit het bos

Geroosterde tomatensoep
Soep

Geroosterde tomatensoep; want roosteren geeft smaak

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!