• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Aspergesoep met zalm en garnalen

Een soep van mooi en verse ingrediënten

Redactie door Redactie
in Soep
0
Aspergesoep met zalm en garnalen

Aspergesoep met zalm en garnalen – Als je van asperges houdt wil je dit proeven. Een heerlijk, fluwelig, voorjaarssoepje, gemaakt van witte asperges, en gevuld met gerookte zalm en grote garnalen. Binnen een half uur op tafel, maar door die mooie en verse ingrediënten te gebruiken, creëer je een groots effect. Succes gegarandeerd en dus de soep is heel geschikt om bij een lekker etentje te serveren.

Asperges

De witte asperge wordt ook wel de koningin onder de groenten genoemd. Heerlijk om gekookt, met wat gekookt ei, ham en aardappelen te eten, maar minstens zo geschikt om soep van te maken. De aspergesoep met zalm en garnalen wordt gemaakt van asperges, en niet van de schillen. Waarom? Omdat het veel lekkerder is. Je hebt geen prachtige kwaliteitsklasse AAA-asperges nodig, want de soep wordt gepureerd, dus de zogenaamde “buitenbeentjes” voldoen uitstekend. Let er echter wel op dat de asperges die je koopt vers zijn.

Gerookte zalm

Gerookte zalm is zalmfilet die warm of koud is gerookt. Die gerookte zalm wordt meestal koud gegeten, op een sandwich, in een salade en het is een geliefd onderdeel van een koud buffet. Er is gerookte zalm te koop in verschillende soorten en kwaliteiten. Wilde Sockeye zalm is heerlijk, en prachtig diep rood van kleur. Door de rode kleur komt de zalm prachtig tot zijn recht in de aspergesoep met zalm en garnalen. Uiteraard kun je ook andere gerookte zalm gebruiken. Let er wel op dat je zalm met een MSC of een ASC-keurmerk voor duurzame visserij koopt.

Garnalen voor de aspergesoep met gerookte zalm

Je kunt elke soort garnalen gebruiken die je lekker vindt. Ze worden niet meegekookt, dus dat moet je van tevoren doen, of je neemt garnalen die al gekookt zijn. Grote exemplaren zijn heerlijk in de aspergesoep met zalm en garnalen, maar gekookte Hollandse of Noorse garnalen voldoen ook prima.

Variatietip bij aspergesoep met zalm en garnalen

Natuurlijk kun je ook variëren met het recept. Houd je wel van aspergesoep, maar niet van vis of schaaldieren? Je kunt ze in het recept voor aspergesoep met zalm en garnalen heel goed vervangen door reepjes (gedroogde) ham en stukjes hardgekookt ei.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Aspergesoep

Aspergesoep; de lekkerste varianten op een rij

Recepten voor aspergesoep met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep moet je echt ontdekken!

Gerookte zalm

Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Aspergesoep met zalm en garnalen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo witte asperges, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • flinke scheut kookroom
  • 100 gram gerookte (Sockeye) zalm
  • 100 gram gekookte (grote), gepelde, garnalen
  • een paar takjes dille
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aspergesoep met zalm en garnalen:

Kook de aspergestukjes in ongeveer 15 minuten gaar in de groentebouillon, waaraan je een laurierblaadje hebt toegevoegd.

Als de asperges gaar zijn verwijder je de laurier, en haal je de aspergepunten uit de bouillon. De aspergepunten houd je apart.

Haal vervolgens zoveel bouillon uit de pan dat de asperges net niet meer onder staan. Houdt die bouillon apart, mogelijk heb je het nodig om de soep te verdunnen.

Pureer met de staafmixer de inhoud van de pan en een flinke scheut kookroom. Gebruik eventueel een blender.

Mocht je de soep te dik vinden, verdun die dan met wat van de achtergehouden bouillon. Breng op smaak met peper en indien nodig wat zout. De hoeveelheid zout hangt af van hoe zout de bouillon is.

Voeg de aspergepunten aan de soep toe. Verwarm de soep nog even indien die teveel is afgekoeld.

Snijd de zalm in reepjes en voeg ze, samen met de garnalen, aan de soep toe op het moment dat je die gaat serveren. Bestrooi de aspergesoep met zalm en garnalen voor het serveren nog met wat fijngesneden dille.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin9VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

daslooksoep
Soep

Daslooksoep – soep met een vleugje knoflook uit het bos

Geroosterde tomatensoep
Soep

Geroosterde tomatensoep; want roosteren geeft smaak

Tomatengroentesoep
Soep

Tomatengroentesoep

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief