• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut

Een heerlijke, zachte, fluwelige soep met aardappel en daarmee in te zetten als maaltijdsoep

0
Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut

Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut – Bloemkoolsoep, daarmee zul je altijd wel punten scoren, want bloemkool is nu eenmaal de meest geliefde groente in Nederland. Maar met een heerlijke, zachte, fluwelige bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut ga je bonuspunten scoren bij je tafelgenoten. Vaak wordt er room of crème fraîche aan soep toegevoegd om het romige effect te creëren, maar in het recept voor de bloemkoolsoep is de Franse Port Salut kaas gebruikt. Die geeft de soep een lekker kazig tintje, maar zonder de smaak van de bloemkool te overheersen. In de soep zit ook aardappel. Dat betekent dat het een soep is die je ook heel goed kunt eten als hoofdgerecht. Met wat vers stokbrood erbij heb je zo een heerlijke maaltijdsoep.

Port Salut, een zacht en toegankelijk kaasje

Port Salut is een Frans kaasje dat bij veel mensen populair is. Dat is niet zo vreemd, want de kaas heeft een bijzonder zachte en toegankelijke smaak. Uiteraard hoort de kaas thuis op elk Frans kaasplankje, maar daarnaast kun je er ook heerlijk mee koken. Juist door die milde smaak. Port Salut geeft een lekkere kaassmaak aan je warme gerechten, maar de kaas zal niet snel de andere ingrediënten overheersen. Port Salut smelt makkelijk, dus in de soep, zoals in het recept voor bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut doet hij het prima. Maar ook in een kaastosti is Port Salut een goed alternatief voor de Goudse. Ook in een salade zijn stukje Port Salut een fijne toevoeging. Port Salut kun je in de kaasspeciaalzaak kopen, maar ook de meeste supermarkten zullen het wel verkopen.

Je hebt voor het klaarmaken van de bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut een staafmixer nodig. Je kunt ook eventueel een blender gebruiken als je geen staafmixer bezit. Laat in dat geval de soep eerst wat afkoelen.

bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep; dit zijn de lekkerste varianten

Eén groente, meerdere soepen en nog meer smaken, van lekker licht tot een goed vullende bloemkoolsoep, ze zijn allemaal even lekker.

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 medium formaat bloemkool, in kleine roosjes
  • 600 gram kruimig kokende aardappels, geschild en in stukjes
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 liter groentebouillon
  • 350 gram Port Salut, korst eraf en in stukjes
  • Een flinke handvol bieslook, in ringetjes
  • witte peper
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut:

Doe de aardappels samen met de bloemkoolroosjes en de ui in een soeppan en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat koken tot de bloemkool en de aardappels gaar zijn. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.

Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.

Verhit de soep weer en laat de Port Salut in de soep smelten.

Breng de soep op smaak met witte peper en, indien nodig, zout. Roer de bieslook door de soep.

Serveer de bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut in grote kommen. Lekker met vers stokbrood! Voeg een eventuele topping vlak voor het serveren toe.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Pasta met courgette en gehakt

    Pasta met courgette en gehakt – goedkoop en heerlijk vers

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Witlof met ham en kaassaus

    Witlof met ham en kaassaus; maar dan echt lekker

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.