• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Champignon roomsoep; de allerlekkerste

Een heerlijk romige soep boordevol smaak

Connie Derks door Connie Derks
in Soep
0
Champignon roomsoep

Champignon roomsoep – Het is echt een soep voor een verwenmoment. Heerlijk zacht en romig, maar toch ook vol van smaak. Dit is een soep die je met trots op tafel zet.

Zelfgemaakte soep is superlekker

Zelf soep maken is niet zo ingewikkeld als het vaak lijkt. Het is misschien een beetje werk. Als je de champignon roomsoep proeft dan weet je dat het dat kwartiertje extra helemaal waard is geweest. Dit is toch echt wel lekkerder dan de champignon roomsoep uit die stazak of blik. Je maakt hem met maar een paar verse ingrediënten en een beetje liefde en tijd.

Verse en gedroogde champignons

Voor ruim 2 liter soep gebruik je 500 gram verse champignons, het is tenslotte een champignon roomsoep. Als extra smaakmaker gebruik je gedroogde paddenstoelen. Die gedroogde paddenstoelen vind je in de speciaalzaak en bij de beter gesorteerde supermarkt. Ze zijn niet heel goedkoop, maar hun geld meer dan waard. Die gedroogde paddenstoelen tillen je champignon roomsoep naar een hoger niveau. Door ze fijn te malen in een blender of in een koffiemolentje maak je er een poeder van. Dat poeder is goud waard, daar zit zoveel smaak in! Bewaar het champignonpoeder in een goed luchtdicht afgesloten potje om later voor nog veel meer recepten te gebruiken.

Tip: Heb je geen blender of koffiemolentje om poeder te maken? Laat dan een of twee van die gedroogde exemplaren in de bouillon mee trekken.

Roomwitte champignon roomsoep

Een champignon roomsoep hoort mooi wit te zijn. Champignons zijn als ze vers zijn prachtig wit van kleur. Als ze al wat ouder zijn beginnen ze al snel te verkleuren. Als je ze bakt, is dat minder erg, maar voor een romig witte soep moet je toch echt witte champignons hebben. Die champignons snijd je in plakjes of parten afhankelijk van wat je lekker vindt en hoe groot ze zijn. Om verkleuren zoveel mogelijk tegen te gaan gaar je ze direct na het snijden in de kokende bouillon. Dit heeft twee voordelen, de champignons blijven redelijk blank van kleur en er gaat geen smaak verloren want die bouillon gebruik je om de soep te maken.

slagroom

Slagroom

Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Champignon roomsoep

Porties: 8 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram champignons
  • 1,5 liter groente of paddenstoelenbouillon
  • 75 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 1 ui
  • 1 volle theelepel gedroogde paddenstoelen poeder
  • 2 takjes peterselie
  • 250 ml slagroom

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je champignon roomsoep:

Verwarm de bouillon.

Borstel, als dat nodig is, de champignons schoon. Snijd ze in plakjes of in partjes.

Doe de champignons in de hete bouillon en kook ze in 5-10 minuten zachtjes gaar.

Snipper de ui fijn.

Smelt intussen in een ander pan de boter en bak daarin zachtjes, zonder dat de boter verkleurd, de gesnipperde ui.

Doe er als de uitjes glazig zien de bloem bij en verwarm dit samen even goed door zodat de bloem kan garen.

Schep er nu 2 ongeveer 1/4 van de bouillon bij en roer dit goed door elkaar. Voeg er in gedeelte de rest van de bouillon aan toe, maar laat de champignons in de pan zitten.

Kook de soep een paar minuutjes door tot hij gebonden en gaar is.

Doe de champignons en de room in de soep en kook alles nog even kort door.

Snipper de peterselie.

Schep de champignon roomsoep in kommen of borden en strooi er een beetje peterselie over.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteZuivel
DeelPin18VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

daslooksoep
Soep

Daslooksoep – soep met een vleugje knoflook uit het bos

Geroosterde tomatensoep
Soep

Geroosterde tomatensoep; want roosteren geeft smaak

Tomatengroentesoep
Soep

Tomatengroentesoep

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Zuivel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief