Chinese kippensoep – Je hebt vast wel eens kippensoep gegeten bij de Chinees. Die soep is net een beetje anders dan de gebruikelijke Hollandse kippensoep. Maar zeker zo lekker, en net zo makkelijk zelf te maken. Want soep, dat maak je toch zeker zelf? Duik de keuken eens in voor Chinese kippensoep. Dit recept ga je zeker vaker maken!
Kippensoep is behalve lekker ook heel gezond!
Van goedgevulde maaltijdsoepen kun je niet genoeg recepten hebben! Van tevoren klaar te maken, en makkelijk weer op te warmen. Als je van kippensoep houdt, waag je dan eens aan dit recept voor een goed gevulde Chinese kippensoep. Met veel stukjes kip, kipgehaktballetjes en boordevol groenten, dus behalve lekker, is de kippensoep ook nog eens heel gezond! Dat laatste maakt de soep ook heel geschikt om te eten als je een griepje of een verkoudheid onder de leden hebt. Van een goede, verse, zelfgemaakte kippensoep kun je tenslotte behoorlijk opknappen.
Chinese kippensoep is ook lekker bij een rijsttafel
Je kunt de kippensoep natuurlijk gewoon als een maaltijdsoep serveren. Maar hoe leuk is het om eens een soep als onderdeel van een rijsttafel te serveren? Laat het recept voor de Chinese kippensoep daar nu net heel geschikt voor zijn. Natuurlijk moet je dan geen enorme kom vol eten, maar gewoon een klein kommetje is een heerlijke toevoeging. De soep is ook heel geschikt als onderdeel van een koud en warm buffet. Een veelzijdig soepje dus!
Kipfilet of kippendijen
In dit recept voor Chinese kippensoep is gewone kipfilet gebruikt. Het borstvlees van de kip dus. Je zou eventueel ook kippendijen kunnen gebruiken om dit recept te maken, als je die lekkerder vindt. Kippendijen zijn wat vetter dan gewone kipfilet, maar dat vet geeft ook extra smaak aan de soep. Neem de soort die jij het lekkerst vindt.
Doe de taugé niet bij de Chinese kippensoep in de pan. Het is lekkerder om de taugé pas toe te voegen bij het serveren. Het blijft dan knapperig.
De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!
Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!
Chinese Kippensoep
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 liter kippenbouillon
- 250 gr kipfilet, heel
- 1 rode peper, heel
- 2 teentjes knoflook, heel
- 1 stengel citroengras
- 1 stukje gember (duimgroot), in plakjes
- 2 eetlepel zoute sojasaus
- 250 gram kipgehakt
- 1/2 theelepel 5 kruidenpoeder
- 1 theelepel oestersaus
- 3 eetlepel paneermeel
- 750 gram soepgroente: paprika, prei, wortel, lente ui, broccoli, taugé etc. (taugé apart houden)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Chinese kippensoep:
Kook de kipfilet, samen met de gember, knoflook, citroengras en rode peper, zachtjes een half uurtje in de bouillon. Verwijder dan alles uit de bouillon, gooi de peper, gember, citroengras en knoflook weg. Trek de kipfilet met twee vorken in reepjes. Breng de bouillon op smaak met 2 eetlepels zoute sojasaus.
Meng het gehakt met de 5 kruidenpoeder, oestersaus en paneermeel. Maak er balletjes van en laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
Breng de bouillon weer aan de kook, en doe de gehaktballetjes en het kippenvlees er in. Als de balletjes gaar zijn voeg je alle groenten toe, behalve de taugé. Kook beetgaar.
Serveer de Chinese kippensoep in grote kommen. Bij het serveren leg je wat rauwe taugé op de soep. Zo blijft de taugé knapperig.
Tafel lekker !!