• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Chinese kippensoep; met knapperige taugé

Ook een leuk gerecht voor op je rijsttafel!

0
Chinese kippensoep

Chinese kippensoep – Je hebt vast wel eens kippensoep gegeten bij de Chinees. Die soep is net een beetje anders dan de gebruikelijke Hollandse kippensoep. Maar zeker zo lekker, en net zo makkelijk zelf te maken. Want soep, dat maak je toch zeker zelf? Duik de keuken eens in voor Chinese kippensoep. Dit recept ga je zeker vaker maken!

Kippensoep is behalve lekker ook heel gezond!

Van goedgevulde maaltijdsoepen kun je niet genoeg recepten hebben! Van tevoren klaar te maken, en makkelijk weer op te warmen. Als je van kippensoep houdt, waag je dan eens aan dit recept voor een goed gevulde Chinese kippensoep. Met veel stukjes kip, kipgehaktballetjes en boordevol groenten, dus behalve lekker, is de kippensoep ook nog eens heel gezond! Dat laatste maakt de soep ook heel geschikt om te eten als je een griepje of een verkoudheid onder de leden hebt. Van een goede, verse, zelfgemaakte kippensoep kun je tenslotte behoorlijk opknappen.

Chinese kippensoep is ook lekker bij een rijsttafel

Je kunt de kippensoep natuurlijk gewoon als een maaltijdsoep serveren. Maar hoe leuk is het om eens een soep als onderdeel van een rijsttafel te serveren? Laat het recept voor de Chinese kippensoep daar nu net heel geschikt voor zijn. Natuurlijk moet je dan geen enorme kom vol eten, maar gewoon een klein kommetje is een heerlijke toevoeging. De soep is ook heel geschikt als onderdeel van een koud en warm buffet. Een veelzijdig soepje dus!

Kipfilet of kippendijen

In dit recept voor Chinese kippensoep is gewone kipfilet gebruikt. Het borstvlees van de kip dus. Je zou eventueel ook kippendijen kunnen gebruiken om dit recept te maken, als je die lekkerder vindt. Kippendijen zijn wat vetter dan gewone kipfilet, maar dat vet geeft ook extra smaak aan de soep. Neem de soort die jij het lekkerst vindt.

Doe de taugé niet bij de Chinese kippensoep in de pan. Het is lekkerder om de taugé pas toe te voegen bij het serveren. Het blijft dan knapperig.

De lekkerste kippensoep

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Chinese Kippensoep

Porties: een flinke pan vol
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 liter kippenbouillon
  • 250 gr kipfilet, heel
  • 1 rode peper, heel
  • 2 teentjes knoflook, heel
  • 1 stengel citroengras
  • 1 stukje gember (duimgroot), in plakjes
  • 2 eetlepel zoute sojasaus
  • 250 gram kipgehakt
  • 1/2 theelepel 5 kruidenpoeder
  • 1 theelepel oestersaus
  • 3 eetlepel paneermeel
  • 750 gram soepgroente: paprika, prei, wortel, lente ui, broccoli, taugé etc. (taugé apart houden)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Chinese kippensoep:

Kook de kipfilet, samen met de gember, knoflook, citroengras en rode peper, zachtjes een half uurtje in de bouillon. Verwijder dan alles uit de bouillon, gooi de peper, gember, citroengras en knoflook weg. Trek de kipfilet met twee vorken in reepjes. Breng de bouillon op smaak met 2 eetlepels zoute sojasaus.

Meng het gehakt met de 5 kruidenpoeder, oestersaus en paneermeel. Maak er balletjes van en laat een half uurtje opstijven in de koelkast.

Breng de bouillon weer aan de kook, en doe de gehaktballetjes en het kippenvlees er in. Als de balletjes gaar zijn voeg je alle groenten toe, behalve de taugé. Kook beetgaar.

Serveer de Chinese kippensoep in grote kommen. Bij het serveren leg je wat rauwe taugé op de soep. Zo blijft de taugé knapperig.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.