Currysoep met kip – Een heerlijk verwarmende currysoep, boordevol verse groenten, kip en noedels. Voor zo’n soep wil je toch zeker thuiskomen!
Currysoep met kip is iets meer werk, maar zeker de moeite waard!
Maaltijdsoepen zijn lekker, maar vaak wel iets meer werk. Eerst maak je een kruidige kippenbouillon van kip met bot, zoals kipkluifjes, drumsticks of kippenpoten. Daarna doe je er lekker veel groenten en noedels in. Van een maaltijdsoep maak je een grote pan, zodat je er lekker veel kommen soep uit haalt. Doe eventueel een paar porties in de vriezer, nodig vrienden uit of eet later in de week nog eens currysoep met kip, die je dan alleen nog maar hoeft op te warmen. Zo heb je altijd een kippensoep in huis die net even anders is dan anders.
Boordevol smaak en prachtig van kleur
De krachtige smaken van de oosterse keuken geven het gerecht een heerlijk warme gloed. De soep is eerder kruidig dan pittig. De rode peper gaat voor de helft mee in de bouillon, de andere helft wordt in ringetjes gesneden. Die doe je dan in een schaaltje, zodat ieder zelf de pit kan toevoegen die hij of zij lekker vindt. Verse koriander mag natuurlijk niet ontbreken bij een oosterse currysoep met kip, dus die strooi je er samen met lente-uitjes vlak voor het serveren overheen.
Een goed gevulde soep, boordevol groenten
In de soep zitten verschillende groenten, zoals kool, prei, champignons, wortel en paprika. Behalve veel groente zit er ook ramen noedels in de currysoep met kip. Dit zijn gewalste noedels en die hebben een iets stevigere structuur dan gewone noedels en zijn daarom perfect om in een soep te gebruiken. Heb je die niet? Dan zou je ze kunnen vervangen door bami, maar dat zal wel iets zachter worden en meer vocht opnemen.
De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!
Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!
Currysoep met kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kip met bot
- 1 stengel citroengras
- 1 rode peper
- 2 uien
- 1 steranijs
- 3 cm gember
- 100 gram wortel
- 150 gram prei
- 150 gram witte kool
- 150 gram kastanjechampignons
- 1 rode paprika
- 1-2 teentjes knoflook
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- zout
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel suiker
- 250 ml kokosmelk
- 125 gram ramen noedels
- 1 lente-ui
- een bosje koriander
- 1 eetlepel maïzena
- zonnebloemolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je currysoep met kip:
Begin met het maken van de kippenbouillon.
Snijd een ui in grove stukken, snijd de gember in plakjes en kneus de stengel citroengras met de achterkant van een mes. Doe dit samen met een halve rode peper, de steranijs, een beetje zout en de kip in een ruime pan. Doe hier ongeveer 1 1/2 liter koud water bij tot de kip volledig onder staat en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en houd dit 1 tot 2 uur tegen de kook aan tot de kip helemaal gaar is en makkelijk van de botten valt.
Snijd in de tijd dat de bouillon op staat de groente, de wortel, prei en kool in reepjes, de paprika in niet al te fijne stukjes en de champignons in plakjes. Houd de champignons en de paprika apart. Snijd de knoflook heel fijn en de ui in stukjes, houd die ook apart.
Haal de kip uit de soep als die gaar is, leg op een bord en laat een beetje afkoelen.
Zeef de bouillon en vul aan tot ruim 2 liter.
Maak de pan schoon en verhit hierin een beetje olie. Bak hierin de ui en de knoflook zachtjes tot ze glazig zien. Voeg er de kerrie, paprika en kurkuma aan toe en bak dit kort mee. Blus af met de bouillon.
Doe er nu de wortel, prei en kool bij en breng aan de kook. Voeg de kokosmelk sojasaus, vissaus en de suiker toe. Voeg nu de ramen toe en laat alles zachtjes koken. Voeg na ongeveer 3 minuten de paprika en de champignons toe en laat de currysoep zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
Haal de stukjes kip van de botjes en snijd ze eventueel een beetje kleiner. Doe ze in de soep en breng als dat nodig is verder op smaak.
Los een eetlepel maïzena op in een klein beetje water en roer dit, terwijl de soep kookt, bij de soep, tot die de gewenste dikte heeft. Die stap mag je eventueel ook overslaan als je liever een dunnere soep hebt.
Snijd de lente-ui in ringetjes en pluk de blaadjes van de koriander en snijd de rest van de rode peper in ringetjes, voor de liefhebbers. Serveer de currysoep met kip goed heet, in royale kommen en bestrooi ze met lente-ui en koriander.
Tafel lekker !!