Eenvoudige linzensoep met chorizo – Soepen gemaakt van peulvruchten hebben de naam erg bewerkelijk te zijn. Daarnaast zou het veel tijd kosten om ze klaar te maken. Eigenlijk zijn dat vooroordelen, want het kan ook anders. Onder dit artikel vind je een recept voor een eenvoudige linzensoep met chorizo. Een soep vol van smaak en erg makkelijk te maken. Ondanks de peulvruchten die je er in meekookt, staat die wel soep binnen een uur op tafel.
Chorizo is ook heerlijk in de soep!
In het recept van de eenvoudige linzensoep is chorizo gebruikt. Door die worst te gebruiken krijgt de linzensoep een heerlijk kruidige smaak. Chorizo is een van oorsprong Spaanse droge worst, die veel van de smaak en kleur te danken heeft aan paprika. Er zijn heel veel soorten en smaken chorizo. Kies voor dit recept bij voorkeur voor een pittige met knoflook, maar iedere andere is ook prima. Omdat je hier de heerlijk kruidige chorizo gebruikt, die vrij krachtig van smaak is, hoef je verder bijna geen kruiden meer toe te voegen aan de maaltijdsoep. Wel zo makkelijk toch? Wil je de eenvoudige linzensoep met chorizo minder pittig? Dan kun je uiteraard voor een minder pittige worst kiezen.
Welke linzen gebruik je voor dit recept?
Linzen bestaan er in verschillende soorten en kleuren. Ze hebben niet allemaal dezelfde eigenschappen, dus let er wel op voor welke soort linzen je kiest voor het maken van dit recept. Voor de eenvoudige linzensoep met chorizo gebruik je bij voorkeur groene linzen. Groene linzen blijven iets steviger tijdens het koken en vallen niet zo uit elkaar als bijvoorbeeld de rode linzen. Het is wel zo lekker als de soep nog wat textuur heeft en dat bereik je met groene linzen. Om die reden worden ook de groenten als uien en bleekselderij voor dit recept grof gesneden. Linzen zijn een prima vleesvervanger, dus er is geen vlees in dit recept verwerkt.
Eenvoudige linzensoep met chorizo is heerlijk op een koude dag
Op een koude dag is het heerlijk om een wat dikkere soep te serveren. De eenvoudige linzensoep met chorizo is dan ook een prima comfortfood voor dergelijke dagen. Serveer er lekker vers stokbrood bij om er een complete maaltijd van te maken.
Bleekselderij: de perfecte combinatie
Ontdek de vele voordelen van verse bleekselderij. Natuurlijk vullen we de tips aan met een aantal heerlijke recepten.
Linzensoep; de lekkerste recepten
Linzen zijn gezond en lekker. Een makkelijke manier om linzen te eten is als soep. Vind hier de lekkerste recepten voor linzensoep!
Eenvoudige linzensoep met chorizo
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram groene linzen
- 2 uien
- 1 stengel bleekselderij
- 100 gram chorizo
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 liter water
- 1/2 rood pepertje ( optioneel )
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een eenvoudige linzensoep met chorizo:
Snijd de ui en de bleekselderij grof.
Snijd de chorizo in kleine dobbelsteentjes.
Was de linzen en laat uitlekken.
Verwarm een klein beetje olijfolie in een pan en smoor hierin de chorizo, ui en bleekselderij tot de olie uit de chorizo komt en de ui glazig ziet.
Voeg er nu de eetlepel tomatenpuree aan toe en bak die even mee om het zuur uit de puree te halen.
Voeg er nu 1 liter water en de linzen aan toe en laat onder af en toe roeren een uurtje zachtjes koken. De linzen moeten zacht zijn, maar mogen niet helemaal uit elkaar vallen. Proef de soep en breng die indien nodig verder op smaak met een stukje fijngesneden pepertje, zout en peper.
Als je de soep iets dikker zou willen hebben, zou je hem kunnen binden met maïzena. Neem hiervoor een halve eetlepel maïzena en los dit op in een half kopje water. Roer dit mengsel door de soep en laat even kort meekoken.
Tafel lekker !!