Gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk – Tomatensoep is ieders favoriet. Maar soms wil je wel eens iets anders dan de standaard tomatensoep. En soms mag die soep ook wel een beetje gevulder om hem wat voedzamer te maken. Kijk dan eens naar het recept van de gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk. Met dat recept kun je heel makkelijk een heerlijke romige maaltijdsoep met een oosters tintje maken. Comfortfood ten top!
Tomatensoep
Je hebt erg veel soorten tomatensoep, maar dit recept voor gebonden tomatensoep onderscheidt zich toch wel van de meeste tomatensoepen. Door naast tomaten ook linzen toe te voegen is dit een heerlijke maaltijdsoep en de kruiden en kokosmelk maken de soep zo speciaal.
Het is een echte troostsoep. Zo een die je een warm gevoel geeft. Vol, romig en pittig tegelijk. En wie heeft nu niet af en toe een beetje warmte nodig?
Linzen in de soep
Linzen zijn vrij neutraal van smaak en ontzettend goed voor je. Ze zitten barstensvol met vezels wat een verzadigd gevoel geeft. In de gebonden tomatensoep gebruik je rode linzen. Die vallen tijdens het koken uit elkaar wat de soep voller maakt. Het geeft ook een stukje binding. Als je een beetje huivert voor linzen moet je toch echt de gebonden tomatensoep met linzen eens maken, je gaat hem daarna zeker vaker maken en de linzen ook meer waarderen.
Een lekker kruidige gebonden tomatensoep
De soep is lekker kruidig door toevoeging van ras el hanout, gember, knoflook en een rood pepertje. Door de kruiden krijgt de soep een oosters tintje. Door de kruiden even met de ui mee te bakken komt de smaak nog beter tot zijn recht. De kokosmelk maakt de gebonden tomatensoep helemaal af.
In het recept voor de soep is geen vlees gebruikt. Als je kiest voor een tuinkruiden- of een groentebouillon om het recept te maken, houd je de soep helemaal plantaardig en kunnen de vegetariërs en veganisten ook mee-eten. De linzen in de soep zijn een prima vleesvervanger.
Tomatensoep recepten
In veel eetculturen vind je wel een soep gemaakt van tomaten. De variaties zijn dan ook eindeloos. De fijnste tomatensoep recepten op een rij
Gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram tomaten
- 600 gram bouillon naar keuze
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram rode linzen
- 400 gram kokosmelk
- 1 eetlepel ras el hanout of kerrie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 rood pepertje
- 25 gram koriander
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk:
Snijd de ui grof.
Ontvel de tomaat en snijd de tomaat in stukken.
Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de uien tot ze glazig zien. Voeg hier de ras el hanout, gember en knoflook aan toe en bak ze even mee. Blus af met de bouillon en roer de aanbaksels van de bodem.
Voeg de linzen, de kokosmelk en de tomaten toe en breng aan de kook. Laat de soep een half uur zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Hak de koriander grof en snijd het pepertje in heel kleine stukjes. Voeg die ook toe aan de soep en serveer de soep heet met een lekker stuk brood.
Houd je van een gladde soep? Maal de gebonden tomatensoep dan fijn met de staafmixer voor je de koriander en het pepertje toevoegt.
Tafel lekker !!