• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Geen soep voor watjes!

0
Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales – Een stevige, goedgevulde maaltijdsoep, dat is altijd lekker en makkelijk toch? Je kunt niet genoeg recepten om dergelijke soepen te maken hebben, dus kijk vooral eens naar de heerlijke, gevulde paddenstoelensoep met Cabrales in het recept uit dit artikel. Behalve paddenstoelen bestaat de vulling uit kippendijen en pittige Spaanse Cabrales. Dat klinkt misschien als een bijzondere combinatie, maar het is zeker wel een lekkere combinatie. Zeker als je van kaas houdt, zou je die maaltijdsoep zeker eens moeten proeven! Durf jij het aan om dit recept te maken?

Cabrales

In de gevulde paddenstoelensoep met Cabrales zit uiteraard queso de Cabrales. Ken jij dit heerlijk pittige Spaanse kaasje al? Cabrales is een Spaans blauwaderkaasje, en wat voor een! Dit is geen kaas voor watjes. Vergeleken met Cabrales zijn kazen als Roquefort en Gorgonzola mild van smaak. De queso de Cabrales wordt gemaakt in Cabrales, Asturië, in Noord-Spanje. Daar rijpen in grotten de kazen die gemaakt worden van rauwe koemelk (soms van een mengsel van schapen- , geiten- en koemelk). In die grotten heeft de wind die van over de Atlantische Oceaan komt vrij spel. De blauwschimmelcultuur wordt niet toegevoegd tijdens het maken van de kaas, maar ontwikkelt zich op een natuurlijke manier. Zo ontstaat er een fantastische, heel pikante blauwaderkaas. Heerlijk om mee te koken, zoals in de gevulde paddenstoelensoep met Cabrales, maar zeker ook om zo te eten!

Dit is geen kaas voor watjes

Tips bij het maken van gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

In het recept van de maaltijdsoep zijn gemengde paddenstoelen gebruikt. Je kunt die makkelijk vervangen door een soort. Denk aan champignons, gewone witte, of kastanjechampignons. Maar ook oesterzwammen passen heel goed in dit recept. Houd er rekening mee dat die laatste minder vocht bevatten dan de meeste andere paddenstoelen. Ze slinken dus minder tijdens de bereiding, en je hebt er dan ook minder van nodig.

Je las al dat Cabrales een heel pikante kaas is. Durf je de gevulde paddenstoelensoep met Cabrales daarom niet aan? Je kunt de kaas heel makkelijk vervangen door een wat mildere soort, bijvoorbeeld de Nederlandse Blauw Klaver of de Deense Castello Blue. Helemaal geen blauwe kaasliefhebber? Zachte geitenkaas is ook een optie. De maaltijdsoep zal dan wel veel zachter en romiger van smaak worden.

Kun je niet aan Cabrales komen? Probeer dan of je wel aan Valdeón kunt komen, die kun je ook gebruiken om dit recept te maken. Dit is een kaas die erg lijkt op Cabrales. Hij komt uit hetzelfde gebied en is net zo pikant.

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Cabrales

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 55 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram paddenstoelen, naar keuze, in stukjes
  • 700 gram kippendijfilet, in stukjes
  • 1 ui, in dunne kwartringen
  • 30 gram verse knoflook, gehakt (eventueel 2 teentjes gewone knoflook)
  • 2 liter paddenstoelenbouillon of kippenbouillon
  • 125 gram boter
  • 125 gram bloem
  • 125 gram Cabrales, plus eventueel extra om te garneren
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • peper en zout
  • Olie of boter om in te bakken
  • Optioneel: wat gehakte groene kruiden of bosui om te garneren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde paddenstoelensoep met Cabrales:

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak hierin de kippendijfilet tot die gaar is. Schep het vlees uit de pan op een bord en zet even weg. Zet in het bakvet van de kip de ui en de knoflook aan. Laat ze lichtbruin kleuren. Als de uien glazig zijn, voeg dan de paddenstoelen toe en bak die tot ze gaar zijn. Voeg dan ook de kip weer toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en zet even weg.

Laat in een ruime pan de boter smelten, maar niet kleuren. Voeg in een keer de bloem toe en roer die er goed door heen. Laat dit mengsel ongeveer drie minuten bakken, om de bloem te garen, terwijl je blijft roeren. Dit gaat het handigst met een rubberen spatel.

Vervolgens voeg je al roerend steeds een scheutje bouillon toe. Je zult zien dat er een dikke saus (de roux) ontstaat. Als je alle bouillon verwerkt hebt, zal er een goed gebonden soep zijn ontstaan.

Voeg de Cabrales aan de soep toe en laat die volledig smelten.

Schep dan het paddenstoelen- en kipmengsel door de soep. Breng de soep op smaak met de Worcestershiresauce, wat peper en indien nodig nog wat zout.

Serveer de soep in diepe borden of grote soepkommen. Wil je de gevulde paddenstoelensoep garneren? Dan kun je er wat extra, verkruimelde Cabrales en wat groene kruiden of gesneden bosui overheen strooien. Vers stokbrood of focaccia is erg lekker bij de gevulde paddenstoelensoep met Cabrales!

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Pasta met courgette en gehakt

    Pasta met courgette en gehakt – goedkoop en heerlijk vers

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Witlof met ham en kaassaus

    Witlof met ham en kaassaus; maar dan echt lekker

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.