Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Geen soep voor watjes!

Redactie door Redactie
in Soep
0
Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales – Een stevige, goedgevulde maaltijdsoep, dat is altijd lekker en makkelijk toch? Je kunt niet genoeg recepten om dergelijke soepen te maken hebben, dus kijk vooral eens naar de heerlijke, gevulde paddenstoelensoep met Cabrales in het recept uit dit artikel. Behalve paddenstoelen bestaat de vulling uit kippendijen en pittige Spaanse Cabrales. Dat klinkt misschien als een bijzondere combinatie, maar het is zeker wel een lekkere combinatie. Zeker als je van kaas houdt, zou je die maaltijdsoep zeker eens moeten proeven! Durf jij het aan om dit recept te maken?

Cabrales

In de gevulde paddenstoelensoep met Cabrales zit uiteraard queso de Cabrales. Ken jij dit heerlijk pittige Spaanse kaasje al? Cabrales is een Spaans blauwaderkaasje, en wat voor een! Dit is geen kaas voor watjes. Vergeleken met Cabrales zijn kazen als Roquefort en Gorgonzola mild van smaak. De queso de Cabrales wordt gemaakt in Cabrales, Asturië, in Noord-Spanje. Daar rijpen in grotten de kazen die gemaakt worden van rauwe koemelk (soms van een mengsel van schapen- , geiten- en koemelk). In die grotten heeft de wind die van over de Atlantische Oceaan komt vrij spel. De blauwschimmelcultuur wordt niet toegevoegd tijdens het maken van de kaas, maar ontwikkelt zich op een natuurlijke manier. Zo ontstaat er een fantastische, heel pikante blauwaderkaas. Heerlijk om mee te koken, zoals in de gevulde paddenstoelensoep met Cabrales, maar zeker ook om zo te eten!

Dit is geen kaas voor watjes

Tips bij het maken van gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

In het recept van de maaltijdsoep zijn gemengde paddenstoelen gebruikt. Je kunt die makkelijk vervangen door een soort. Denk aan champignons, gewone witte, of kastanjechampignons. Maar ook oesterzwammen passen heel goed in dit recept. Houd er rekening mee dat die laatste minder vocht bevatten dan de meeste andere paddenstoelen. Ze slinken dus minder tijdens de bereiding, en je hebt er dan ook minder van nodig.

Je las al dat Cabrales een heel pikante kaas is. Durf je de gevulde paddenstoelensoep met Cabrales daarom niet aan? Je kunt de kaas heel makkelijk vervangen door een wat mildere soort, bijvoorbeeld de Nederlandse Blauw Klaver of de Deense Castello Blue. Helemaal geen blauwe kaasliefhebber? Zachte geitenkaas is ook een optie. De maaltijdsoep zal dan wel veel zachter en romiger van smaak worden.

Kun je niet aan Cabrales komen? Probeer dan of je wel aan Valdeón kunt komen, die kun je ook gebruiken om dit recept te maken. Dit is een kaas die erg lijkt op Cabrales. Hij komt uit hetzelfde gebied en is net zo pikant.

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Cabrales

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 55 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram paddenstoelen, naar keuze, in stukjes
  • 700 gram kippendijfilet, in stukjes
  • 1 ui, in dunne kwartringen
  • 30 gram verse knoflook, gehakt (eventueel 2 teentjes gewone knoflook)
  • 2 liter paddenstoelenbouillon of kippenbouillon
  • 125 gram boter
  • 125 gram bloem
  • 125 gram Cabrales, plus eventueel extra om te garneren
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • peper en zout
  • Olie of boter om in te bakken
  • Optioneel: wat gehakte groene kruiden of bosui om te garneren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde paddenstoelensoep met Cabrales:

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak hierin de kippendijfilet tot die gaar is. Schep het vlees uit de pan op een bord en zet even weg. Zet in het bakvet van de kip de ui en de knoflook aan. Laat ze lichtbruin kleuren. Als de uien glazig zijn, voeg dan de paddenstoelen toe en bak die tot ze gaar zijn. Voeg dan ook de kip weer toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en zet even weg.

Laat in een ruime pan de boter smelten, maar niet kleuren. Voeg in een keer de bloem toe en roer die er goed door heen. Laat dit mengsel ongeveer drie minuten bakken, om de bloem te garen, terwijl je blijft roeren. Dit gaat het handigst met een rubberen spatel.

Vervolgens voeg je al roerend steeds een scheutje bouillon toe. Je zult zien dat er een dikke saus (de roux) ontstaat. Als je alle bouillon verwerkt hebt, zal er een goed gebonden soep zijn ontstaan.

Voeg de Cabrales aan de soep toe en laat die volledig smelten.

Schep dan het paddenstoelen- en kipmengsel door de soep. Breng de soep op smaak met de Worcestershiresauce, wat peper en indien nodig nog wat zout.

Serveer de soep in diepe borden of grote soepkommen. Wil je de gevulde paddenstoelensoep garneren? Dan kun je er wat extra, verkruimelde Cabrales en wat groene kruiden of gesneden bosui overheen strooien. Vers stokbrood of focaccia is erg lekker bij de gevulde paddenstoelensoep met Cabrales!

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin4TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!