• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Groene aspergesoep met een eitje

Marlene Stolte door Marlene Stolte
in Soep
0
Groene aspergesoep

Groene aspergesoep – Gelukkig zijn tegenwoordig het hele jaar door de groene asperges te krijgen, zeker niet altijd uit eigen land, maar ach als een mens een keer trek in asperges heeft kan je altijd grijpen naar dit alternatief.

Waarom de witte asperge een koningin heeft en de groene niet is iets dat we eigenlijk niet begrijpen

De groene asperge heeft omdat hij langer aan de wortel zit de kans gekregen om nog meer vitamines vast te houden dan zijn witte zusje. Vaak is hij wat krachtiger van smaak, en dus heel goed geschikt voor een groene aspergesoep. En niet te vergeten het grootste voordeel: je hoeft hem niet te schillen! Want hoe je het ook wendt of keert, die witte rakkers schillen blijft bij met de meest mooie, bijzondere, dure aspergeschiller nog steeds een dingetje.

Terug naar de groene asperge, niet schillen en alleen de houtige onderkant ervan afbreken. Gooi deze stukjes niet weg, maar laat je bouillon even met de stukjes doorkoken. Zeker als je gebruik maakt van een bouillonblokje geeft het even meekoken van deze stukjes net die extra smaak aan je bouillon. Overigens kan je de schillen en de onderkant van een witte asperge ook prima in een bouillon laten meekoken. Gebruik 1 blokje op 1 liter water in plaats van de aangegeven 1 op een halve liter. De smaak van de asperge komt dan nog beter naar boven.
En wat is een asperge zonder een eitje, in de soep drijft dus een gepocheerd eitje. Klinkt moeilijker dan het is, gewoon proberen.

Aspergesoep

Aspergesoep; de lekkerste varianten op een rij

Recepten voor aspergesoep met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep moet je echt ontdekken!

Groene aspergesoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600-700 gr groene asperges
  • 1 liter bouillon ( groente of kip )
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, dunne plakjes
  • 30 gram bloem
  • 2 eetlepels slagroom
  • 4 eieren
  • 2 tl witte wijnazijn
  • olijfolie
  • vers gemalen peper en eventueel zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de groene aspergesoep:

Breek de houterige onderkant van de asperges en laat deze met de deksel op de pan een minuut of 15 zachtjes in de bouillon meekoken. Verwijder de stukjes en zet de bouillon even apart.
Snijd de kopjes van de asperges en halveer ze. Kook ze in wat water in ongeveer 2 minuten beetgaar. Spoel onder koud water af en bewaar ze in en bakje koud water. Snijdt de rest van de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm.

Doe een scheut olie in een pan en doe de aspergestukjes, preiringen en bleekselderijplakjes erbij. Laat de groente op laag vuur in een minuut of 10 mooi zacht worden, houd zoveel mogelijk de deksel op de pan. Blijf regelmatig roeren en zorg ervoor dat de groenten niet verkleuren.
Roer de bloem door de groenten en laat een minuutje meegaren. Doe daarna de bouillon bij de groenten en laat dit 10 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender of keukenmachine tot een gladde soep.

Nu het gepocheerde ei en echt het valt best mee. Doe in een klein pannetje een laagje water van ongeveer 4 cm, doe de azijn erbij met een mespuntje zout en breng aan de kook. Zet het vuur lager en roer met een lepel zodat je een kleine maalstroom krijgt. Doe dan het ei voorzichtig in het water en laat 3 minuten licht pruttelen. Haal met een schuimspaan uit het water en leg het ei even op een stukje keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.

Breng de groene aspergesoep weer aan de kook en roer de room erdoor. Breng nu op smaak met peper en zout. Schep in een diep bord en leg het ei in het midden. Garneer de groene aspergesoep met de halve aspergekopjes en strooi en nog wat vers gemalen peper en een drupje olijfolie over.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin12VerstuurVerstuur
Marlene Stolte

Marlene Stolte

Eten doe je iedere dag en dan kan het maar beter een feestje zijn. Met mooie verse produkten, fantasie, proberen en heel soms toch wat weggooien moet dit echt goedkomen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

daslooksoep
Soep

Daslooksoep – soep met een vleugje knoflook uit het bos

Geroosterde tomatensoep
Soep

Geroosterde tomatensoep; want roosteren geeft smaak

Tomatengroentesoep
Soep

Tomatengroentesoep

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief