• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Kaassoep met geroosterde knoflook

Voor de echte kaasliefhebbers!

Redactie door Redactie
in Soep
0
Kaassoep met geroosterde knoflook

Kaassoep met geroosterde knoflook – Kaas en knoflook, dat is een altijd een geslaagde combinatie. Aan de soep is geroosterde knoflook toegevoegd. Als je knoflook roostert, gaat de scherpe smaak en de doordringende geur er behoorlijk af. En dat maakt dat in de kaassoep met geroosterde knoflook de geurende smaakmaker niet overheersend is. Je kunt kaassoep als voorgerecht serveren, maar gebruik dan kleine soepkommen, want kaassoep is wel wat machtig. Dat maakt de soep echter wel in een grotere portie geschikt als lunch. Zeker als je er wat lekker vers stokbrood bij geeft. Dat wordt dus brood met kaas op een andere manier! Wat een fijne bijkomstigheid is, is dat je dit gerecht binnen een half uur op tafel hebt staan.

Twee soorten kaas voor in de soep

Er gaan twee heel verschillende soorten kaas in het recept van de kaassoep met geroosterde knoflook, namelijk belegen Nederlandse boerenkaas en de bekendste kaas van Italië, de Parmezaanse kaas. Vers geraspte kaas is het lekkerst, dus je hebt nog een klein klusje voor je daadwerkelijk gaat koken, maar dat is zeker de moeite waard. Je kunt ook je kaasboer vragen om vers geraspte kaas.

Geroosterde knoflook

De knoflook voor de kaassoep met geroosterde knoflook rooster je heel makkelijk zelf. De knoflook moet wel een uurtje in de oven, maar je hebt er verder geen omkijken naar. Kijk naar het recept voor geroosterde knoflook.

Kaassoep met geroosterde knoflook kun je van tevoren klaarmaken

Je kunt de geroosterde knoflook makkelijk een week in de koelkast bewaren, dus het loont de moeite om wat extra te maken. De uitgeknepen teentjes zijn ook heerlijk op een stukje stokbrood.

Je kunt de kaassoep van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren. Het kan dan wel zo zijn dat de soep dik is geworden als je hem weer opwarmt. Je kunt de soep dan verdunnen door wat extra bouillon toe te voegen.

Knoflook

Knoflook; een geurige smaakmaker

Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!

kaas

Kaas

Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!

Kaassoep met geroosterde knoflook

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml witte wijn
  • 200 gram belegen boerenkaas, geraspt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 45 gram boter
  • 45 gram bloem
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 bol geroosterde knoflook
  • witte peper
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kaassoep met geroosterde knoflook:

Smelt de boter in een pan, maar laat hem niet bruin kleuren. Voeg de bloem toe en meng dit met een rubberen spatel goed door de boter. Nu heb je een roux. Bak de roux ongeveer 3 minuten, terwijl je goed blijft roeren. Zo wordt de bloem gaar en voorkom je dat de soep naar meel gaat smaken.

Voeg nu een scheutje van de wijn toe. Je zult zien dat dat snel wordt opgenomen door de roux. Op die manier voeg je alle wijn en de bouillon toe. Zo ontstaat er een gebonden soep.

Smelt vervolgens de kaas in de soep. Klop eventueel even met een garde om de kaas goed door de soep te mengen. Klop ook de crème fraîche door de soep.

Haal de zacht geworden knoflook uit de bol. Wrijf dit fijn in een kommetje. Meng de knoflook door de soep en breng die op smaak met witte peper. Als het nodig is, kun je zout toevoegen, maar waarschijnlijk is dat niet nodig. Proef de soep eerst!

Serveer de soep in grote kommen, met wat vers stokbrood erbij.

Tafel lekker !!

DeelPin5VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Minestronesoep
Soep

Minestronesoep “grote soep”

Tomatensoep met zoete aardappel
Soep

Tomatensoep met zoete aardappel; pure groentesoep voor thuis

Zomerse komkommersoep – makkelijk en koel
Soep

Komkommersoep maken – lekker licht en verfrissend

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!