Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Goulashsoep; De klassieker met runderrookworst

Redactie door Redactie
in Soep
0
Goulashsoep - Maaltijdsoepen - Klassiek

Goulashsoep; De klassieker met runderrookworst – In mijn kookboeken uit de jaren ’70 komt de goulashsoep al veel voor. En ook tijdens mijn koksopleiding hebben we vaak genoeg een goulashsoep gemaakt. Met andere woorden de Goulashsoep is een soep die al weer een hele tijd meedraait en zelfs wel als klassieker bestempeld kan worden. Tijdens een gesprek met andere schrijvers van Lekker Tafelen kwamen de nieuwe maaltijdsoepen van Honig ter sprake, waar ook een Goulashsoep tussen zit. Zo jammer dat koken uit een pakje. Het is vaak duurder, ongezonder en niet eens lekkerder.

Goulashsoep is namelijk ontzettend makkelijk om zelf te maken en doet me denken aan de wintersport. Ik deel dan ook graag mijn recept voor verse, huisgemaakte Goulashsoep

Goulashsoep met runderrookworst

Maaltijdsoep voor 3 á 4 personen

  • 50 gram Boter
  • 60 gram Bloem
  • 1 theelepel Gerookte paprikapoeder zoet
  • 1 theelepel Gewone paprikapoeder
  • 68 gram Tomatenpuree
  • 1 liter koude Runderbouillon
  • 2 kleine Laurierblaadjes
  • 2 Kruidnagels
  • 1 theelepel Tijm
  • 1 eetlepel Zonnebloemolie
  • 2 kleine uien of 1 grote
  • 1 Rode paprika
  • 1 Groene paprika
  • 300 gram Runderpoulet
  • ½ ambachtelijke Runderrookworst (gegaard)
  • Zout & Peper

Zet alle ingrediënten klaar. Maak de uien schoon en snij ze in kwarten. Snij vervolgens van de kwarten plakjes. Snij de paprika’s in halve dunne reepjes.

Zet een soeppan op het vuur en doe hier de boter in, laat deze uitbruisen. Doe hier vervolgens de gerookte paprikapoeder en de gewone paprikapoeder bij en bak dit lichtjes aan tot het heerlijk geurt. Voeg hier de tomatenpuree aan toe en bak de tomatenpuree aan. Dit zorgt ervoor dat de tomatenpuree ontzuurt. Let wel op dat het niet aanbrand. Voeg de bloem hier aan toe en roer dit tot er een dikke pasta ontstaat. Blijf dit een paar minuten garen maar niet aanbranden. Je hebt nu een zogenaamde “roux” gemaakt.

Voeg hier de koude bouillon aan toe, beetje voor beetje. Voeg een beetje toe, laat het aan de kook komen en dan weer een beetje tot alle bouillon erbij zit.  Zet de soep op een laag vuur. Doe hier de laurier, kruidnagel en tijm bij.

Zet een hapjespan op het vuur en doe hier een eetl. zonnebloemolie in. Bak de runderpoulet hier in aan tot  hij mooi bruin begint te worden. Voeg hier dan de paprika en ui aan toe. En bak dit zachtjes aan tot de ui  glazig word en de paprika zacht.

Snij ondertussen de runderrookworst in plakjes. Doe het vlees met de paprika en de uien in de goulashsoep. Voeg de runderrookworst eraan toe en laat de soep lekker 30 minuten opstaan. De goulashsoep is nu klaar op om te dienen. Let er bij het opdienen op dat je de laurier en kruidnagel niet in de soepborden belandt.

Eet smakelijk!

Tags: VleesVlees - Rookworst
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

Reacties 7

  1. Pierre says:
    9 jaar geleden

    hier hebben we een reuze probleem met paprika smaak, vertering en reflux
    kan het ook zonder

    Beantwoorden
    • Hanneke Dekker says:
      9 jaar geleden

      Beste Pierre,

      Uiteraard kan je het ook zonder paprika maken en het vervangen voor een groente die voor jullie wel kan qua gezondheid. Kies dan wel voor een stevige groente die je goed kunt stoven. Ik wil je wel meegeven dat paprika één van de belangrijkste ingrediënten in een Goulash is, de smaak van de paprika maakt het juist Goulash. De smaak zal dus anders zijn.

      Groeten Hanneke

      Beantwoorden
  2. Roel Bouwknegt says:
    9 jaar geleden

    Roel,
    Prima recept. Ik mis alleen het garen – tijd – van het vlees

    Beantwoorden
    • Hanneke Dekker says:
      9 jaar geleden

      Beste Roel, Het garen van de runderpoulet is o.a. afhankelijk van de dikte van je stukjes. Als je kleine stukjes hebt dan zijn ze binnen de 30 minuten suddertijd gaar. Maar zoals het voor elke soep geld. Hoe langer de soep en het vlees opstaan, des te meer smaak krijgt je soep. Let hem geruts heel zachtjes 1,5 uur opstaan voor heel mals vlees en meer smaak.

      Beantwoorden
  3. Marieke says:
    10 jaar geleden

    Super lekker! Ik gebruik de basis van dit recept nu ook als basis voor bruinebonensoep.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      10 jaar geleden

      En zo horen we het graag Marieke, eenmaal een kooktechniek onder de knie, dan kun je er heel veel mee. Zelf koken is zo leuk!

      Beantwoorden
  4. Elisa says:
    10 jaar geleden

    Werkelijk verrukkelijk

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!