Wortel-koriandersoep, met kipstukjes en kokoswater – Een smakelijke maaltijdsoep voor doordeweeks.
De combinatie wortel-koriander is een klassieker. Ook op onze website komt hij een paar keer voor. Deze soep is gezond en licht verteerbaar, maar tegelijkertijd heel erg smakelijk en goed vullend. Bovendien is het een makkelijk te maken soepje, handig om doordeweeks snel te maken! Kokoswater geeft het een hint van zoetigheid, zonder echt zoet te worden. Het is niet zo machtig en calorierijk als kokosmelk, maar in dit geval een prima manier om de smaak toe te voegen. Kokoswater vind je in de koeling in de supermarkt bij de verse sappen zoals sinaasappelsap.
Kippendijen; een veelzijdig stukje kip
Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?
Wortel-koriandersoep met kipstukjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram wortelen (of winterpeen, afhankelijk van het seizoen)
- 1 of 2 aardappelen
- 1 liter kokoswater
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 flink bosje koriander
- 1 eetlepel crème fraîche
- 2 eetlepels gembernat of gembersiroop
- 4 ontbeende kippendijtjes
- 1 eetlepel boter of olijfolie
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Wortel-koriandersoep maak je zo:
Schrap de wortelen, of schil ze met een dunschiller en snijd ze in stukken. Schil de aardappel(en) en snijd in stukken. Doe de wortelen en aardappelstukjes in een pan met het kokoswater en breng aan de kook. Snijd ondertussen de uien in stukjes en pel de knoflook en voeg toe aan de soep. Laat de soep ongeveer 20 minuten pruttelen.
Was ondertussen de koriander en verwijder de hardere stengels. Snijd de kip in stukjes en bestrooi met paprikapoeder, peper en zout.
Voeg, zodra de soep klaar is de koriander, crème fraîche en gembernat aan de soep toe en pureer alles met een (staaf)mixer.
Zet een koekenpan op redelijk hoog vuur met de boter of olie en bak de stukjes kip daarin in een paar minuten krokant. Voeg ze toe aan de wortel-koriandersoep en serveer met lekker (Turks) brood.
Tafel lekker !!