Noedelsoep met paksoi – Een goed gevulde soep met een Oosters tintje, die je ook nog eens razendsnel op tafel tovert. Noedelsoep met paksoi voldoet aan al die eisen. Behalve paksoi zitten er nog veel meer verse groenten in, dus behalve lekker is de soep ook nog een heel gezond. Dit is een geweldige lunch, of avondmaaltijd, maar de soep misstaat zeker ook niet op een Oosters buffet of als onderdeel van een rijsttafel. Het is een beetje snijwerk, maar je eet daarna wel een noedelsoep vol superverse ingrediënten. Je kunt dit gerecht dan ook zeker niet vergelijken met de kant-en-klare noedelsoepen in de bekers of zakjes waar je alleen nog kokend water bij hoeft te schenken. Dit is vers!
Het is een beetje snijwerk, maar je eet daarna wel een noedelsoep vol superverse ingrediënten!
Verse paksoi, heerlijk in de soep
Verse paksoi is niet de meest gegeten groente. Toch is het wel degelijk een groente die je voor veel dingen kunt gebruiken. Het fijne blad en de wat stevigere witte stelen kun je in talloze gerechten verwerken en niet alleen in die met een Oosters tintje. In de noedelsoep met paksoi is het een belangrijk ingrediënt, dat er samen met de noedels, meteen een oosterse touch aan geeft. Je kunt de groente bovendien rauw eten, bijvoorbeeld in een salade. Leef je dus eens uit met paksoi.
Je noedelsoep met paksoi een beetje pittiger maken? Of liever vegetarisch?
Ondanks de rode chilipeper is de noedelsoep met paksoi geen heel pittig gerecht. Zet bij het serveren van de soep een fles srirachasaus en een fles sojasaus op tafel, zodat iedereen de soep zelf kan aanpassen aan zijn of haar eigen smaakvoorkeuren.
Wil je de soep vegetarisch houden? Laat de gerookte kipfilet er dan gewoon uit en gebruik in plaats van kippenbouillon een krachtige groentebouillon.
Paksoi; makkelijke recepten met een heerlijke bladgroente
Koken met paksoi, dat is lekker, veelzijdig en makkelijk. Inspiratie en de lekkerste recepten? Die vind je op Lekker Tafelen!
Noedelsoep met paksoi
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2,5 liter krachtige kippenbouillon
- 250 gram woknoodles
- 1 struik verse paksoi, witte deel in stukjes, blad in grove repen
- 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 150 gram verse peultjes
- 1 gerookte kipfilet, in heel dunne plakjes
- 6 hardgekookte eieren, gepeld en gehalveerd
- 1 rode chilipeper, in ringetjes
- 3 eetlepels zoute sojasaus
- 3 lente-uitjes, in ringetjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je noedelsoep met paksoi:
Zorg dat je alle ingrediënten voor de noedelsoep met paksoi gesneden klaar hebt staan.
Breng de kippenbouillon met de sojasaus aan de kook. Voeg in een keer de noedels, de kastanjechampignons, de peultjes, de chilipeper en het witte gedeelte van de paksoi toe. Laat dit ongeveer 3 minuten koken, tot de groenten en de noedels beetgaar zijn.
Vervolgens voeg je de gerookte kip en het groene blad van de paksoi toe. Draai het vuur uit.
Schep de soep in grote kommen of soepborden. Leg in elke kom twee halve eieren en strooi wat lente-uitjes over de noedelsoep met paksoi. Serveer direct.
Tafel lekker !!