• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Pastinaak-venkelsoep met garnalen

Een soep waar je net zo makkelijk een andere topping aan toevoegt

Redactie door Redactie
in Soep
0
pastinaak-venkelsoep met garnalen

Pastinaak-venkelsoep met garnalen – Als je van soep houdt moet je dit recept opslaan. Want als er een soepje is waarmee je veel kanten uit kunt om er mee te variëren is het wel de soep uit dit artikel. Pastinaak-venkelsoep met garnalen is heerlijk om als voorgerecht ineen feestelijk menu met meerdere gangen te dienen. Maar net zo makkelijk maak je er een maaltijdsoep van door er wat extra garnalen aan toe te voegen. Overigens is de soep ook gewoon erg lekker als lunch. Aan jou de keus.

Pastinaak is geen vergeten groente meer

Pastinaak, een witte wortel, die eerder tot een “vergeten groente” werd bestempeld, ligt tegenwoordig weer gewoon overal in de supermarkt en bij de groenteboer. Dit familielid van de “gewone” wortel heeft een zachte, wat zoete smaak. In de verste verte zul je ook wat anijs proeven. Omdat ook venkel een beetje een anijssmaak heeft, combineren die twee groenten uitstekend met elkaar. Je maakt er met dit recept een makkelijke en snel te maken pastinaak-venkelsoep met garnalen mee. De grote, gebakken garnalen passen er heel goed bij en zijn heerlijk in de soep!

Variëren met pastinaak-venkelsoep, zónder garnalen

Niet iedereen houdt van garnalen. En die mensen hoef je dus geen pastinaak-venkelsoep met garnalen voor te zetten. Maar dat is dit geval geen enkel probleem. Wil je de soep bij een etententje serveren? Zorg dan voor een keuze uit meerdere toppings, die je los van de soep serveert. Denk aan een simpele variant met croutons en verse tuinkruiden. De vorm van de croutons kun je eventueel aanpassen aan de gelegenheid waarbij je de soep serveert. Maar ook verkruimelde blauwe kaas is een prima topping voor de pastinaak-venkelsoep, in plaats van garnalen. Ook stukjes gerookte zalm combineren heel goed met de smaak van de soep.

 

In plaats van garnalen kun je ook wat blauwe kaas als topping kiezen. Dit past er ook heel goed bij. Of natuurlijk gewoon met wat croutons en verse kruiden!

pastinaak-venkelsoep met garnalen

Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; vier heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

Pastinaak-venkelsoep met garnalen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 pastinaken, geschild en in stukken
  • 1 flinke venkelknol, in stukken. Groen apart houden voor de garnering.
  • 1 kleine ui, grof gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepels citroensap
  • 12 rauwe, grote garnalen (of meer als ze kleiner zijn,) gepeld
  • Chilivlokken of pul biber (Turkse pepervlokken) (optioneel)
  • Olie om te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastinaak-venkelsoep met garnalen:

Verhit wat olie in een soeppan. Zet hierin de pastinaak, venkel, ui en knoflook een paar minuten aan. Ze moeten niet bruin kleuren, dus zet het vuur niet te hoog.

Voeg dan de bouillon toe. Kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar in de bouillon.

Als de groenten gaar zijn, pureer je ze, met de bouillon, met de staafmixer of in de blender.

Voeg 3 eetlepels crème fraîche en een eetlepel citroensap toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Verhit wat olie in een koekenpan. Bak hierin de garnalen tot ze oranje zijn geworden.

Serveer de soep in kommen of borden, en leg de garnalen er in. Garneer de pastinaak-venkelsoep met garnalen met wat van het venkelgroen en eventueel wat chilivlokken of pul biber.

Tafel lekker !!

DeelPin8VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tomatensoep met zoete aardappel
Soep

Tomatensoep met zoete aardappel; pure groentesoep voor thuis

Zomerse komkommersoep – makkelijk en koel
Soep

Komkommersoep maken – lekker licht en verfrissend

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

daslooksoep
Soep

Daslooksoep – soep met een vleugje knoflook uit het bos

Reacties 10

  1. Cecile says:
    3 jaar geleden

    Zelfs zonder garnalen heel erg lekker! Deze zal ik vast vaker maken en dan met garnalen.
    Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 jaar geleden

      Fijn dat je de soep lekker vindt, Cecile. Ook met blauwe kaas is hij erg lekker!

      Beantwoorden
      • Cecile says:
        3 jaar geleden

        Goede tip! Lieve groet Cecile

        Beantwoorden
  2. Marko says:
    5 jaar geleden

    Heerlijke soep. Helder en simpel recept. Zelfs ik kon hem maken ?. Alleen zo’n mooie foto krijg ik niet voor elkaar. ?

    Beantwoorden
    • Elise says:
      5 jaar geleden

      Hoi Marko!
      Als je die soep kunt koken, dan lukt foto vast ook wel! En anders blijven oefenen! Of je doet een lesje foodfotografie!?

      Beantwoorden
  3. Zorro says:
    5 jaar geleden

    Verrukkelijk!

    Beantwoorden
    • Elise says:
      5 jaar geleden

      Mooi!
      Zorro aan de venkelsoep!

      Beantwoorden
    • Sabine says:
      4 jaar geleden

      Wat een zalige soep!
      Kan ik ‘m ook invriezen?

      Beantwoorden
      • Redactie says:
        4 jaar geleden

        Dankjewel, Sabine. De soep kun je prima invriezen, doe dat dan wel zonder de garnalen.

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!