Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Pastinaaksoep; een basisrecept

Eindeloos variëren met pastinaak

Redactie door Redactie
in Soep
0
Pastinaaksoep; een basisrecept

Pastinaaksoep – Als je op zoek bent naar een heerlijk basisrecept voor een fluwelige pastinaaksoep, lees dan snel verder. Want van goede basisrecepten kun je er tenslotte nooit genoeg hebben. Ze bieden je talloze manieren om te variëren met een gerecht. Pastinaak past bij veel andere ingrediënten, dus doe je voordeel met dit basisrecept voor pastinaaksoep en zet er steeds een andere soep mee op tafel.

Een pastinaaksoep basisrecept, maar dan op jouw manier

De pastinaaksoep uit het recept is heerlijk om zo te eten, maar zeker ook heel geschikt om te vullen tot een goede maaltijdsoep of om met een lekkere topping te garneren. Het pastinaaksoep basisrecept is een romige, vegetarische soep, en als je de room vervangt door een plantaardig alternatief, kun je hem zelfs helemaal vegan maken. De vulling of topping pas je aan naar eigen smaak. Vlees, garnalen, paddenstoelen of groente, er zijn heel veel mogelijkheden om er jouw pastinaaksoep van te maken. Dus we willen zeggen; wees eens creatief in de keuken, maak eens pastinaaksoep en laat ons ook vooral het resultaat weten!

Pastinaak is al lang geen vergeten groente meer

Waarom een basisrecept voor pastinaaksoep? Pastinaak hoorde ooit een beetje tot de een vergeten groenten. De laatste jaren zie je de witte wortels echter weer overal opduiken. Het is dus eigenlijk al lang geen vergeten groente meer. En dat is dan ook zeker niet onterecht, want pastinaak is een heerlijke en veelzijdige groente, die je voor werkelijk alles kunt inzetten. Van een heerlijk basisrecept voor een soep als voorgerecht, maar ook voor een gevulde pastinaaksoep, tot een heerlijke salade tot een lekker stamppotje. En wist je dat pastinaak een prima aardappelvervanger is voor als je koolhydraatarm wilt eten? Ga dus eens vaker voor pastinaak. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen.

Wist je dat pastinaak een prima aardappelvervanger is voor als je koolhydraatarm wilt eten?

Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; vier heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Pastinaaksoep; een basisrecept

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo pastinaak, geschild en in stukjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, in grove stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 100 ml kookroom of een plantaardig alternatief
  • 1 eetlepel citroensap
  • neutrale olie om in te bakken
  • zout en witte peper
  • verder nodig: een staafmixer of blender

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastinaaksoep:

Verhit wat olie in een soeppan. Bak hierin de ui, de knoflook, de bleekselderij en de pastinaak licht aan. Laat het niet te veel kleuren. Zodra de ui glazig is voeg je de groentebouillon toe. Laat de groenten op een laag vuurtje in een minuut of 20 gaar worden.

Zet dan het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Voeg de kookroom toe en mix die even mee.

Breng de pastinaaksoep op smaak met witte peper, zout en een eetlepel citroensap.

Serveer de soep zo, eventueel gegarneerd met wat peterselie of een ander groen kruid. Of vul de soep met wat lekkere gare groente, garnalen of blauwe kaas.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin5TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

daslooksoep
Soep

Daslooksoep – soep met een vleugje knoflook uit het bos

Reacties 2

  1. DENISE says:
    2 jaar geleden

    CHAPEAU ALLEMAAL ZO LEKKER DUS PROBEER IK ELKE DAG EENTJE ERVAN EN DAT IS ECHT SMULLEN
    DANK VOOOR AL DAT LEKKERS

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Dankjewel voor het compliment, Denise. Leuk om te horen dat je vaak de recepten van Lekker Tafelen gebruikt bij het koken!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!