Peterseliewortel soep – De vraag naar peterseliewortel stijgt. Fijn! Het is leuk als verse (onbekende) groenten weer een plekje weten te veroveren in de thuiskeuken. Op onze vraag aan de groenteman waar de interesse voor peterseliewortel vandaan komt was het antwoord:
Peterseliewortel is HIP, je blijft er slank van, het is koolhydraatarm en past in vrijwel elk dieet, zelfs paleo.
Mooi, daarmee gaan we graag aan het werk. Want van peterseliewortel kun je een heerlijke peterseliewortel soep maken. Je kunt deze groente ook verwerken in een stamppot of in een aardappelschotel, maar niets is troostrijker dan een heerlijke kom warme soep, dus onderstaand delen we een heerlijke peterseliewortel soep. Met witte kool, een geurende kippenbouillon en een uitgebakken stukje bacon is dit echt gezond comfortfood.
Voor deze groente wordt zowel de naam peterseliewortel als wortelpeterselie gebruikt.
Heb je al zin gekregen in een heerlijke kop peterseliewortel soep? Of moeten we je verder helpen overtuigen? Peterseliewortel lijkt als het gaat om vorm op pastinaak. Het verschil is vooral te zien aan de wortelhals. De wortelhals van de pastinaak gaat naar binnen, bij de peterseliewortel steekt deze naar buiten. Ook de smaak is verschillend de peterseliewortel ruikt sterker en is kruidiger en doet meer denken aan knolselderij. De smaak van knolselderij ken je vast wel en hopelijk hebben we je daarmee weten te overtuigen om deze peterseliewortel soep zelf ook eens te maken. Je gaat er zeker geen spijt van krijgen.
Wortels
Maak kennis met de wereld van wortels. Leer meer over de verschillende soorten wortels en laat je inspireren door heerlijke recepten.
Peterseliewortel soep
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 550 gram peterseliewortel
- 200 gram witte kool
- 25 gram boter
- 250 ml (kippen)bouillon
- 500 ml water
- 4 takjes peterselie
- 2 laurierbladeren
- 1 citroen
- zout/peper naar smaak
- 4 plakken bacon
- 2 lente-ui
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je peterseliewortel soep:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg op een bakplaat een stuk aluminiumfolie en vouw hiervan de randen iets omhoog. Leg vervolgens de plakken bacon op het aluminiumfolie en bak deze, in de voorverwarmde oven lekker knapperig in ongeveer 15 minuten. Neem ze uit de oven en leg ze op een stukje keukenpapier.
Schil de peterseliewortel met een dunschiller en snijd de wortelhals eraf en snijd hem vervolgens in blokjes. Snijd de witte kool in reepjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de peterseliewortel een minuut of vijf aan. Voeg de witte kool toe en laat ook deze even mee garen. Schenk vervolgens de fond en het water erbij. Snijd van de citroen 2 schijfjes af. Bind deze samen met de peterselie en het laurierblad tot een bouquet en doe deze in de pan erbij. Breng de soep nu terug aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 30 minuten zachtjes doorkoken. Haal het bouquet nu uit de peterseliewortel soep en als de peterseliewortel zacht is dan kun je met een staafmixer de soep glad mixen. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper en nog wat citroensap.
Serveer de soep warm, verkruimel een plak bacon en strooi deze over de soep samen met wat gesneden lente-ui.
Serveer bij de peterseliewortel soep dit heerlijke knoflook-kaas brood.
Tafel lekker !!