• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Pompoensoep met tomaten uit de pan of uit de snelkookpan

Een heerlijke en makkelijk te maken herfstsoep. Je hoeft de pompoen voor deze soep niet te schillen. Lekker met knapperig brood en zelfgemaakte croutons.

0
Kom met pompoensoep en verse ingrediënten

Pompoensoep met tomaten is een eenvoudig soep die bijna iedereen lekker vindt. Deze zelfgemaakte soep wil je serveren in de herfst, want dan is het tijd voor pompoenen. Je kunt dit recept maken voor een lichte lunch, als tussendoortje, of als voorgerecht bij een diner. Serveer de soep goed heet en geef er knapperig brood of zelfgemaakte croutons bij. De pompoen hoef je niet eens te schillen; kook de stukken gewoon mee, pureer de soep met een staafmixer en zeef hem eventueel voor een extra glad resultaat. Zo maak je heel makkelijk een fluweelzachte, geurige soep met heel veel smaak.

Moet het sneller? Deze soep kun je ook heel goed bereiden in de snelkookpan. Dat scheelt flink wat tijd — binnen een kwartier is de pompoen gaar en staat de soep op tafel. De pompoensoep met tomaten is bovendien rijk aan vezels, vitamine A en C, en volledig plantaardig als je kokosroom en groentebouillon gebruikt. Daarmee kun je de soep ook serveren als je gasten krijgt met een vegetarisch of lactosevrij dieet. De soep blijft drie dagen goed in de koelkast en kan prima worden ingevroren. Warm de soep dan daarna op een laag vuur op, en voeg eventueel een scheutje water toe. Een beetje hobbykok maakt van de restjes een pastasaus of je gebruikt het als basis voor een curry.

Niveau

Makkelijk

Dieet

GlutenvrijLactosevrijVeganVegetarisch

Kooktechniek

BlenderKokenSnelkookpan

Kooktijd

30-60 minuten

Verse ingrediënten

Pompoen

Pompoensoep met tomaten

Porties: ongeveer 10 porties
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1,5 kg pompoen
  • 600 gram verse tomaten
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1/2 liter groentebouillon
  • 300 ml kokosroom

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de pompoensoep met tomaten:

Snijd de pompoen in grove stukken, verwijder de pitten en het draderige binnenste.

Schillen hoeft niet.

Snijd de pompoen in stukken en doe deze in een ruime pan.

Was de tomaten en snijd de tomaten en parten, snijd het groene gedeelte eruit. doe dit bij de pompoen in de pan.

Pel de ui en snijd deze in grove stukken, doe ook die in de pan.

Giet de bouillon erbij en voeg de knoflook, rozemarijn en ras el hanout toe en breng alles aan de kook.

Laat de pompoensoep met tomaten 30 – 45 minuten koken tot de pompoen helemaal zacht is.

Pureer de soep met een staafmixer.

Voor een extra gladde soep giet je de soep door een zeef.

Druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.

Giet de kokosmelk bij de soep en voeg er een theelepel zout en peper naar smaak aan toe.

Breng de pompoensoep met tomaten nog even aan de kook en serveer hem gloeiend heet.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • pompoen ovenschotel

    Pompoen ovenschotel – snel op tafel en heerlijk voedzaam

  • Pompoen havermout wafels

    Pompoen havermout wafels – gezond, voedzaam en snel ontbijten in de herfst

  • Salade van pompoen en feta

    Pompoenseizoen – Maak deze salade van pompoen en feta: Zo lekker!

  • Gehaktballen met pompoensaus

    Gehaktballen met pompoensaus – bij stamppot, aardappelpuree, rijst of pasta

  • Herfstsalade met geroosterde pompoen en appel

    Herfstsalade met geroosterde pompoen en appel

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.