Pompoensoep met tomaten is een eenvoudig soep die bijna iedereen lekker vindt. Deze zelfgemaakte soep wil je serveren in de herfst, want dan is het tijd voor pompoenen. Je kunt dit recept maken voor een lichte lunch, als tussendoortje, of als voorgerecht bij een diner. Serveer de soep goed heet en geef er knapperig brood of zelfgemaakte croutons bij. De pompoen hoef je niet eens te schillen; kook de stukken gewoon mee, pureer de soep met een staafmixer en zeef hem eventueel voor een extra glad resultaat. Zo maak je heel makkelijk een fluweelzachte, geurige soep met heel veel smaak.
Moet het sneller? Deze soep kun je ook heel goed bereiden in de snelkookpan. Dat scheelt flink wat tijd — binnen een kwartier is de pompoen gaar en staat de soep op tafel. De pompoensoep met tomaten is bovendien rijk aan vezels, vitamine A en C, en volledig plantaardig als je kokosroom en groentebouillon gebruikt. Daarmee kun je de soep ook serveren als je gasten krijgt met een vegetarisch of lactosevrij dieet. De soep blijft drie dagen goed in de koelkast en kan prima worden ingevroren. Warm de soep dan daarna op een laag vuur op, en voeg eventueel een scheutje water toe. Een beetje hobbykok maakt van de restjes een pastasaus of je gebruikt het als basis voor een curry.
Niveau
Dieet
Kooktechniek
Kooktijd
Verse ingrediënten
Pompoensoep met tomaten
Ingrediënten voor dit recept
- 1,5 kg pompoen
- 600 gram verse tomaten
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 theelepels ras el hanout
- 1/2 liter groentebouillon
- 300 ml kokosroom
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de pompoensoep met tomaten:
Snijd de pompoen in grove stukken, verwijder de pitten en het draderige binnenste.
Schillen hoeft niet.
Snijd de pompoen in stukken en doe deze in een ruime pan.
Was de tomaten en snijd de tomaten en parten, snijd het groene gedeelte eruit. doe dit bij de pompoen in de pan.
Pel de ui en snijd deze in grove stukken, doe ook die in de pan.
Giet de bouillon erbij en voeg de knoflook, rozemarijn en ras el hanout toe en breng alles aan de kook.
Laat de pompoensoep met tomaten 30 – 45 minuten koken tot de pompoen helemaal zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voor een extra gladde soep giet je de soep door een zeef.
Druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
Giet de kokosmelk bij de soep en voeg er een theelepel zout en peper naar smaak aan toe.
Breng de pompoensoep met tomaten nog even aan de kook en serveer hem gloeiend heet.
Tafel lekker !!
