• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Raapstelensoep met zeebaars

Een echte voorjaarssoep boordevol smaak

Connie Derks door Connie Derks
in Soep
0
raapstelensoep

Raapstelensoep met zeebaars – Raapsteeltjes horen tot een van de eerste voorjaarsgroenten. Een groente om ieder jaar weer naar uit te kijken dus. Dat eerste frisse lentegroen kun je op veel verschillende manieren inzetten. Vaak wordt er stamppot van gemaakt of ze worden verwerkt in een salade. Maar de ietwat stugge structuur van raapsteeltjes leent zich ook prima voor een heerlijke soep.

Raapstelensoep

De licht pittige smaak van raapstelen doet een beetje denken aan rucola. Door de lentegroenten heel kort in de bouillon te garen en daarna te pureren krijg je een krachtige frisgroene soep. De raapstelensoep krijgt binding door de stukjes aardappel die je meekookt. Om hem lekker romig te maken voeg je er nog een beetje kookroom aan toe. Zo maak je in korte tijd een heerlijke basissoep boordevol smaak.

Raapstelensoep met zeebaars

Door de soep te vullen met vis kun je de soep in een grotere portie prima als maaltijdsoep op tafel zetten. Geef er dan lekker vers brood met roomboter bij. De zeebaars wordt gegaard in de bouillon waar ook de aardappels in garen. Zo heb je maar een pan nodig en de soep krijgt extra smaak door de vis. De zeebaars roer je niet door de soep, maar verdeel je in grove stukken over de borden. Zo zie je en proef je ook echt wat je eet.

Raapstelensoep met…..

Raapstelensoep is erg lekker met zeebaars, maar je kunt ook kiezen voor een andere vulling. Hier staan er een paar op een rijtje voor je:

  • Vis: verse of gerookte zalm, kabeljauw, of garnalen
  • Kip: gerookte kip in dunne plakjes of een restje kip in stukjes
  • Vlees: in blokjes gesneden gekookte ham, reepjes rauwe ham, uitgebakken spekjes
  • Kaas: in blokjes gesneden jonge kaas, dotjes roomkaas of kleine bolletjes mozzarella of geitenkaas
  • Groenten: in stukken gesneden asperges of gebakken champignons
  • Ei: stukjes gekookt ei, omelet rolletjes
  • Brood: maak zelf broodstengels of heerlijke croutons van oud brood en serveer die bij de soep
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.

Raapstelensoep met zeebaars

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram raapsteeltjes
  • 150 gram aardappels
  • 1 ui
  • 1 liter bouillon naar keuze
  • 100- 200 gram zeebaars
  • 50 ml kookroom

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je raapstelensoep:

Snijd de ui fijn en bak ze aan in een klein beetje boter of olie.

Giet voorzichtig de bouillon bij de uien

Schil de aardappels en snijd die in kleine blokjes. Gaar de aardappels in de bouillon.

Pocheer de zeebaars in grove stukken zachtjes gaar in de bouillon. Dit hoeft echt maar kort, want de vis hoeft maar net gaar te zijn. Haal de vis met een schuimspaan uit de bouillon en leg die op een bordje.

Haal een paar mooie blaadjes van de raapsteeltjes af en snijd de rest van de raapsteeltjes grof en voeg ze bij de bouillon. Verwarm ze 2 minuten mee.

Pureer de soep in een blender of maal hem fijn met een staafmixer. Breng de raapstelensoep op smaak met de kookroom, zout en peper.

Verdeel de raapstelensoep over 4 borden en leg voorzichtig een portie vis in het midden van de raapstelensoep. Verdeel er wat fijn gesneden raapsteeltjes over en serveer de soep met lekker vers brood.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVis - Zeebaars
DeelPin28VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

daslooksoep
Soep

Daslooksoep – soep met een vleugje knoflook uit het bos

Geroosterde tomatensoep
Soep

Geroosterde tomatensoep; want roosteren geeft smaak

Tomatengroentesoep
Soep

Tomatengroentesoep

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief