Radijsbladsoep – het blad van radijs, kun je dat eten? Zeker weten! De kans bestaat dat je radijsblad zelfs lekkerder vindt dan de radijsjes zelf.
Het blad van radijs, of radijsloof, is een groene bladgroente. Echter, je kent radijsblad niet als groente, maar als afval… Daar moet je echt verandering in brengen. Je slaat immers twee vliegen in één klap, twee groenten voor de prijs van één. Het radijsloof hangt doodgewoon aan dat bosje radijsjes, die je meebracht als knapperige snack. Normaal gooi je het weg, maar doe dat nu maar lekker niet en probeer dit recept van radijsbladsoep echt uit! Je weet niet wat je anders mist. Dit is de lekkerste soep ooit! Bovendien heb je echt heel weinig andere ingrediënten nodig om deze overheerlijke knalgroene radijsbladsoep klaar te maken.
Koken met radijsblad is net zoals koken met raapsteeltjes
Schrikt het idee van radijsbladsoep je af? Denk dan aan alle leuke recepten met raapsteeltjes op Lekker Tafelen. Had je die al uitgeprobeerd? Bevallen ze? Dat zijn toch ook maar de steeltjes van raap, een andere lekkere knolgroente. Aarzel dus zeker niet om met radijsblad aan de slag te gaan!
Bovendien zit radijsblad boordevol vitamines en antioxidanten. Radijsbladsoep is dus ook erg gezond.
Met radijsblad kun je ook erg creatief aan de slag. Je kunt radijsblad verwerken in soepen, stamppotten, pesto, omelet…
Bij het klaarmaken van radijsblad is het wel belangrijk dat je de bladeren goed wast en droogt voor gebruik. Er kan immers altijd wat zand of aarde tussen zitten. Dat wil je niet in de radijsbladsoep, uiteraard. Verwijder ook de gele bladeren en gebruik alleen het stevige verse groene radijsloof.
Ben je intussen al overtuigd om het een kans te geven? Je moet radijsblad echt geprobeerd hebben om te weten te komen hoe lekker het wel is.
Groenten
Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!
Radijsbladsoep
Print receptIngrediënten voor dit recept
- het blad van 2 bosjes radijs
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 liter kippenbouillon
- zout en peper uit de molen
- wat druppeltjes verse room (optioneel om te garneren)
- wat plakjes radijs (optioneel om te garneren)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak jij de lekkerste radijsbladsoep:
Was het radijsblad en haal de gele blaadjes er tussenuit.
Snijd een ui in vieren.
Breng 1 liter kippenbouillon aan de kook. Voeg de ui, de knoflook en het radijsblad toe. Verlaag de temperatuur van het fornuis naar het minimum en laat de radijsbladsoep 20 minuten garen. Mix de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper uit de molen. Garneer de radijsbladsoep met wat plakjes radijs en een paar druppels verse room.
Tafel lekker !!