Rijkgevulde vissoep – Houd je van vis, schaal- en schelpdieren en van soep? Dan moet je de rijkgevulde vissoep uit dit artikel zeker eens proeven. Hij zit boordevol zalm, mosselen, kokkels en garnalen. En boordevol tomaten en andere verse groenten. Dus behalve erg lekker ook nog eens heel erg gezond! Daarnaast staat hij ook nog eens snel op tafel. Lekker vers stokbrood of grof boerenbrood en zoute roomboter erbij, en je hebt een heerlijke maaltijd. Het recept? Dat vind je onderaan de pagina.
Vis, schaal- en schelpdieren
De soepbasis van het recept voor de rijkgevulde vissoep bestaat uit een groentebouillon of een court-bouillon en heel veel verse tomaten. De vulling van de soep bestaat uit verse zalmfilet, mosselen, kokkels en grote garnalen. De vulling is heel makkelijk aan te passen. Liever kabeljauw of een andere vissoort? Of een combinatie van meerdere soorten? Dat kan allemaal. Geef je de voorkeur aan scheermessen of venusschelpen boven kokkels? Gewoon het recept aanpassen! De rijkgevulde vissoep is dan ook een uitgelezen manier om restjes vis en/of schaal- en schelpdieren, die je bijvoorbeeld overhoudt van een plateau Fruits de mer, op te maken. Want voedsel weggooien? Dat kan tegenwoordig niet meer!
De groente in het recept kun je aanpassen
Er zitten in de rijkgevulde vissoep, behalve de al eerder genoemde tomaten, ook nog behoorlijk wat groenten. Ook hier geldt dat je die groenten in het recept heel makkelijk kunt aanpassen naar je eigen smaak, of naar wat je nog in de koelkast hebt liggen. Laat je fantasie vooral de vrije loop.
Zo bewaar je de rijkgevulde vissoep
Als je de vissoep hebt gemaakt, en je wilt hem nog niet direct serveren, zorg er dan voor dat hij heel snel afgekoeld is en bewaar hem in de koelkast. Vis en schaal- en schelpdieren bederven snel buiten de koelkast, en je wilt niet ziek worden. Restjes kun je twee dagen bewaren. Je kunt vissoep ook in de vriezer bewaren. In een goed afgesloten bakje is de rijkgevulde vissoep dan drie maanden houdbaar.
Vis & Schaal- en schelpdieren
Vis mag vaker op de Nederlandse menukaart staan. Kies bij voorkeur voor vis uit de eigen Noordzee. Dat is duurzaam, gezond en lekker!
Rijkgevulde vissoep
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo tomaten, heel fijn gesneden
- 1 sjalot, heel fijn gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 liter groentebouillon, of court-bouillon
- 500 gram gesneden groente, bijv. prei, ui, winterpeen, paprika
- 140 gram tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 200 gram grote, gepelde garnalen
- 200 gram mosselvlees, gekookt
- 100 gram kokkelvlees, gekookt
- 350 gram verse zalmfilet, in blokjes
- olie om in te bakken
- flinke handvol gehakte peterselie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je rijkgevulde vissoep:
Verhit een scheut olie in een soeppan. Zet hierin de gesnipperde sjalot en de knoflook aan. Niet bruin laten worden. Voeg de fijn gesneden tomaat, en de tomatenpuree toe en bak ze een paar minuten mee. Doe dan de gerookte paprika, de tijm en de oregano erbij. Blus af met de bouillon.
Doe de gesneden groenten bij de soep en laat ze 10 minuten meekoken.
Voeg dan de zalm toe, en laat een paar minuten meekoken.
Vervolgens voeg je de mosselen, de kokkels en de garnalen toe. Warm de soep nog 5 minuten goed door. Breng op smaak met zout en peper. Roer de peterselie door de soep.
Serveer de rijkgevulde vissoep direct. Lekker met vers stokbrood of grof boerenbrood.
Tafel lekker !!