Rode currysoep met linzen – Het is fijn als je na een vermoeiende dag op je werk naar huis gaat en weet dat er een heerlijke pan met rode currysoep klaarstaat. Je hoeft de soep alleen maar te verwarmen en je weet dat je lekker gaat eten. Misschien een broodje met wat boter, maar meer is niet nodig voor een lekkere en gezonde maaltijd.
Rode currysoep met linzen en een beetje pit
Vooral in de winter worden er maaltijdsoepen gegeten, maar ook in de zomer kun je echt genieten van een heerlijke kop soep. De rode currysoep met linzen is dan ook echt een heerlijke maaltijdsoep die je kunt maken in de zomermaanden. Tomaten zijn in de zomer volop voor een redelijke prijs verkrijgbaar, en ze smaken dan het lekkerst. De ideale tijd om er een heerlijke rode currysoep met linzen van te maken. Het is geen gewone tomatensoep, maar een tomaten currysoep met een beetje vuur en de heerlijke smaken van rode curry met tomaten, paprika, kip en een vleugje gember. Door de toevoeging van linzen krijg je een lekkere dikke soep die goed vult.
Currysoep is de volgende dag nog lekkerder
Veel soepen en stoofschotels zijn de volgende dag nog lekkerder. Dit komt doordat alle smaken dan goed samen kunnen smelten, zodat ze na het opwarmen nog beter tot hun recht komen. Maak rode currysoep met linzen daarom altijd voor minimaal twee dagen. Je hebt zo maar een keer werk. Een dag niet te hoeven koken is ook wel fijn, hoe leuk je koken misschien ook vindt.
Ook zonder vlees is de soep erg lekker
De rode currysoep met linzen is bereid met kippendijen die de soep een heerlijke smaak geven. Eet je liever geen of minder vlees laat dit dan weg. Gebruik in plaats daarvan dan een groentebouillon. Currysoep met linzen is een krachtige smaakvolle soep die rijk is aan groenten, kruiden en specerijen en vaak vegetarisch wordt gemaakt.
Kippendijen; een veelzijdig stukje kip
Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?
Rode currysoep met linzen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram kippendijen
- 125 gram linzen
- 2 flinke uien
- 1 winterwortel
- 25 gram verse gember
- 10 gram verse koriander
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram rijpe tomaten
- 2-3 eetlepels rode currypasta
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 puntpaprika
- 2 lente-ui
- zout en peper
- 4 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je rode currysoep met linzen:
Schil de wortel en de ui en snijd ze in grove stukken.
Schil ook de gember en de knoflook en snijd die in dunne plakjes.
Haal de blaadjes van de koriander en zet ze opzij, snijd de steeltjes grof.
Haal de kroontjes van de tomaten en snijd ze in vieren.
Verwarm in een grote pan de olijfolie en bak hierin de ui en de wortel kort aan. Voeg de tomatenpuree en de curry er aan toe en bak die ook even mee. Voeg er 1,5 liter water en een flinke theelepel zout aan toe. Breng aan de kook en roer even goed door. Doe de kipstukken, de tomaten, de linzen, de gember, de knoflook en de steeltjes van de koriander erbij. Breng dit aan de kook en laat dit een uurtje zachtjes koken tot de linzen en de kip helemaal zacht en gaar zijn.
Snijd de paprika in kleine stukjes en bak ze in een beetje olie tot ze beetgaar zijn.
Snijd de lente-ui in ringetjes en snijd de korianderblaadjes grof.
Haal de kip voorzichtig uit de rode currysoep en leg die op een plank.
Zet een staafmixer in de soep en blender hem helemaal fijn.
Pluk of snijd de kip in stukjes en doe die weer terug in de soep samen met de gebakken paprika. Proef de soep en breng hem eventueel verder op smaak met zout en peper.
Schep de rode currysoep met linzen in borden en verdeel over ieder bord een beetje van de lente-ui en koriander. Lekker met zelfgemaakte croutons of vers brood.
Tafel lekker !!