Scandinavische spinaziesoep met zalm & garnalen – In het prille voorjaar kijken we weer reikhalzend uit naar de eerste verse spinazie. Deze jonge groene blaadjes zijn een inspiratiebron in tal van gerechten. Bij de groenteman en op de markt staan in het voorjaar en in de zomer vaak bakken vol verse spinazie. Laat dat je inspireren voor deze Scandinavische spinaziesoep met zalm & garnalen!
Spinaziesoep met een beetje extra
Van verse spinazie maak je in een handomdraai een spinaziesoep. Dat is een kwestie van de verse spinazie even laten slinken in een pan, er een goede kippenbouillon bij doen, even doorkoken en pureren met een staafmixer of in de blender. Ja echt, voor drukke dagen, als er even makkelijk gegeten moet worden, is de staafmixer of de blender onze grootste vriend. Maar de finishing touch komt pas daarna. Voeg er wat kookroom aan toe voor een fluweelzacht resultaat en voeg smaak toe met wat verse dille. Geef de soep vervolgens een topping mee van gerookte zalm en Noorse garnalen. De Scandinavische spinaziesoep met zalm & garnalen is letterlijk een smaakfestijn. Je gaat dit ongetwijfeld vaker serveren.
Spinaziesoep, maak je natuurlijk met verse spinazie
Er zijn heel veel redenen om spinaziesoep te maken, het is lekker, het is snel klaar, hartstikke goed voor je...
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook...
Gerookte zalm; recepten van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt...
Scandinavische spinaziesoep met zalm & garnalen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 450 gram verse spinazie
- 3 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 200 gram gerookte zalm
- 150 gram Noorse garnalen
- 200 ml. kookroom
- 1 liter kippenbouillon
- 1 el. boter
- 2 el. fijngesneden dille
Bereidingswijze van dit recept
Scandinavische spinaziesoep maak je zo:
Spinazie wassen en fijnsnijden, sjalot, knoflook en dille fijnsnijden, zalm in reepjes snijden.
Verhit wat boter in een pan, bak hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Haal de soep van de warmtebron, pureer met een staafmixer of in de blender. Meng de kookroom erdoor en voeg de fijngesneden verse dille toe.
Verdeel de Scandinavische spinaziesoep over diepe borden of soepkommen en garneer met de gerookte zalm en de Noorse garnalen.
Tafel lekker !!
Reacties