Spinaziesoep met crème fraîche – Verse spinazie, daar kun je heerlijk mee koken. Je maakt er bijvoorbeeld de lekkerste soepjes mee. Probeer het recept voor spinaziesoep met crème fraîche eens, je zult versteld staan over hoe lekker spinazie in de soep is.
Koop een grote zak spinazie!
Verse spinazie is een van de favoriete groenten. Lekker roerbakken, verwerken in een stoofschotel of zoals hieronder in een spinaziesoep. Maar let op, als je spinazie koopt, heb je vaak een grote zak vol. Maar eenmaal verwarmd blijft er niet echt veel meer van over. Dus koop gerust een flinke hoeveelheid verse spinazie als je besluit om spinaziesoep met crème fraîche te maken. Je wilt tenslotte wel genoeg van die heerlijke soep ebben.
Spinaziesoep met crème fraîche
Crème fraîche is een heerlijke frisse toevoeging voor de spinaziesoep. Door het even kort los te roeren kun je het mooi over de soep verdelen. Zo ziet de spinaziesoep er direct een stuk interessanter uit.
Variaties in spinaziesoep
Onderstaand vind je het basisrecept voor een spinaziesoep. Met die basis kun je lekker variëren. Zo kun je er bijvoorbeeld uitgebakken spekjes aan toe voegen of stukjes zalm. Maar ook een schepje kruidenroomkaas of verkruimelde feta maken van de soep een feestje. Voor erbij zijn croutons erg lekker die je bakt van de restjes brood die je nog in de kast had liggen. Die snijd je in blokjes, beetje olijfolie, beetje kruiden en dan even in een droge koekenpan opbakken. Dat wordt smullen.
Laat gepureerde soep altijd even doorkoken
Als je soep pureert met een blender of met een staafmixer maal je niet alleen de ingrediënten fijn, maar breng je ook lucht in de soep. Dit is geen probleem als je de spinaziesoep direct gaat eten. Wil je de soep echter een dagje bewaren, kook hem dan eerst even door. Door het inbrengen van de lucht komen er ook bacteriën in de soep, die ervoor kunnen zorgen dat de soep sneller bederft.
Spinaziesoep, maak je natuurlijk met verse spinazie
Er zijn heel veel redenen om spinaziesoep te maken, het is lekker, het is snel klaar, hartstikke goed voor je en prachtig van kleur.
Spinaziesoep met crème fraîche
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram gewassen spinazie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter bouillon
- 250 ml volle melk
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- nootmuskaat
- 100 gram crème fraîche
Bereidingswijze van dit recept
Spinaziesoep met crème fraîche maak je zo:
Snijd de ui en de knoflook in stukjes.
Verwarm de boter in een royale pan en smoor hier de ui en de knoflook een minuutje in.
Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg nu de helft van de bouillon aan de bloem toe en breng al roerende aan de kook. Voeg de rest van de bouillon en de melk toe en breng al roerend weer aan de kook. Laat even 5 minuten doorkoken zodat de bloem goed kan garen.
Voeg er de spinazie aan toe en leg de deksel op de pan. Als de spinazie geslonken is ,blender je de soep fijn met een staafmixer. Wil je liever de blender gebruiken? Laat de soep dan eerst een beetje afkoelen.
Kijk of je de dikte van de soep fijn vindt, voeg anders nog een beetje water of melk toe.
Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Roer de crème fraîche los met een klein beetje melk en doe er wat zout en peper door.
Verhit de soep nog even goed. Verdeel de spinaziesoep over kommen of borden en verdeel er met een lepel wat crème fraîche over. Serveer de spinaziesoep met crème fraîche direct zodat hij lekker heet gegeten kan worden.
Tafel lekker !!
Hoe lang van te voren kun je dit maken?
Of is het ook goed in te vriezen? (Zonder de crème fraiche dan uiteraard)
Je kunt de soep 1 a 2 dagen van tevoren maken Debbie. Invriezen kan ook. Doe in beide gevallen de crème fraîche er pas in vlak voordat je de spinaziesoep serveert.
Bedankt voor de lekkere spinaziesoep doe er zelf wat spekjes door.
Lijkt me heerlijk Ronny, blokjes kaas zijn ook nog een ideetje.
Bedankt voor de simpele maar lekkere spinaziesoep, deze ga ik 1ste paasdag maken.
Lekker, een goede keuze Alice.
Fijne paasdagen.