Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Spinaziesoep met crème fraîche

Soep die behalve erg lekker, ook nog eens goed voor je is

Connie Derks door Connie Derks
in Soep
0
Spinaziesoep met crème fraîche

Spinaziesoep met crème fraîche – Verse spinazie, daar kun je heerlijk mee koken. Je maakt er bijvoorbeeld de lekkerste soepjes mee. Probeer het recept voor spinaziesoep met crème fraîche eens, je zult versteld staan over hoe lekker spinazie in de soep is.

Koop een grote zak spinazie!

Verse spinazie is een van de favoriete groenten. Lekker roerbakken, verwerken in een stoofschotel of zoals hieronder in een spinaziesoep. Maar let op, als je spinazie koopt, heb je vaak een grote zak vol. Maar eenmaal verwarmd blijft er niet echt veel meer van over. Dus koop gerust een flinke hoeveelheid verse spinazie als je besluit om spinaziesoep met crème fraîche te maken. Je wilt tenslotte wel genoeg van die heerlijke soep ebben.

Spinaziesoep met crème fraîche

Crème fraîche is een heerlijke frisse toevoeging voor de spinaziesoep. Door het even kort los te roeren kun je het mooi over de soep verdelen. Zo ziet de spinaziesoep er direct een stuk interessanter uit.

Variaties in spinaziesoep

Onderstaand vind je het basisrecept voor een spinaziesoep. Met die basis kun je lekker variëren. Zo kun je er bijvoorbeeld uitgebakken spekjes aan toe voegen of stukjes zalm. Maar ook een schepje kruidenroomkaas of verkruimelde feta maken van de soep een feestje. Voor erbij zijn croutons erg lekker die je bakt van de restjes brood die je nog in de kast had liggen. Die snijd je in blokjes, beetje olijfolie, beetje kruiden en dan even in een droge koekenpan opbakken. Dat wordt smullen.

Laat gepureerde soep altijd even doorkoken

Als je soep pureert met een blender of met een staafmixer maal je niet alleen de ingrediënten fijn, maar breng je ook lucht in de soep. Dit is geen probleem als je de spinaziesoep direct gaat eten. Wil je de soep echter een dagje bewaren, kook hem dan eerst even door. Door het inbrengen van de lucht komen er ook bacteriën in de soep, die ervoor kunnen zorgen dat de soep sneller bederft.

Spinaziesoep

Spinaziesoep, maak je natuurlijk met verse spinazie

Er zijn heel veel redenen om spinaziesoep te maken, het is lekker, het is snel klaar, hartstikke goed voor je en prachtig van kleur.

Spinaziesoep met crème fraîche

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gewassen spinazie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter bouillon
  • 250 ml volle melk
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • nootmuskaat
  • 100 gram crème fraîche

Bereidingswijze van dit recept

Spinaziesoep met crème fraîche maak je zo:

Snijd de ui en de knoflook in stukjes.

Verwarm de boter in een royale pan en smoor hier de ui en de knoflook een minuutje in.

Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg nu de helft van de bouillon aan de bloem toe en breng al roerende aan de kook. Voeg de rest van de bouillon en de melk toe en breng al roerend weer aan de kook. Laat even 5 minuten doorkoken zodat de bloem goed kan garen.

Voeg er de spinazie aan toe en leg de deksel op de pan. Als de spinazie geslonken is ,blender je de soep fijn met een staafmixer. Wil je liever de blender gebruiken? Laat de soep dan eerst een beetje afkoelen.

Kijk of je de dikte van de soep fijn vindt, voeg anders nog een beetje water of melk toe.

Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Roer de crème fraîche los met een klein beetje melk en doe er wat zout en peper door.

Verhit de soep nog even goed. Verdeel de spinaziesoep over kommen of borden en verdeel er met een lepel wat crème fraîche over. Serveer de spinaziesoep met crème fraîche direct zodat hij lekker heet gegeten kan worden.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin2TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

daslooksoep
Soep

Daslooksoep – soep met een vleugje knoflook uit het bos

Reacties 6

  1. Debbie says:
    5 maanden geleden

    Hoe lang van te voren kun je dit maken?
    Of is het ook goed in te vriezen? (Zonder de crème fraiche dan uiteraard)

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 maanden geleden

      Je kunt de soep 1 a 2 dagen van tevoren maken Debbie. Invriezen kan ook. Doe in beide gevallen de crème fraîche er pas in vlak voordat je de spinaziesoep serveert.

      Beantwoorden
  2. Ronny Keizer says:
    2 jaar geleden

    Bedankt voor de lekkere spinaziesoep doe er zelf wat spekjes door.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Lijkt me heerlijk Ronny, blokjes kaas zijn ook nog een ideetje.

      Beantwoorden
  3. Alice de Water says:
    3 jaar geleden

    Bedankt voor de simpele maar lekkere spinaziesoep, deze ga ik 1ste paasdag maken.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Lekker, een goede keuze Alice.
      Fijne paasdagen.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!