Spinaziesoep met ei – Een lekkere soep is perfect voor de lunch. Spinaziesoep met ei is makkelijk en binnen 20 minuten gemaakt en zit boordevol goede voedingsstoffen zodat je er weer even tegen kunt. De frisse groene kleur van de gepureerde spinazie met daarop een omelet rolletje ziet er zo smakelijk uit dat je direct trek krijgt.
Een zalige verse spinaziesoep met ei
Een spinaziesoep met ei gemaakt van verse spinazie maken is een fluitje van een cent. Het grote voordeel van verse spinazie is dat het snel gaar is en dat je de verse spinazie alleen maar hoeft te wassen. De spinazie voeg je toe aan de bouillon, die licht gebonden is met een roux. Als de spinazie is geslonken zet je er de staafmixer in en de soep is al bijna klaar. Laat een soep altijd even kort doorkoken als je hem geblenderd hebt, om bederf te voorkomen. Kook spinaziesoep zeker niet te lang, want dan verandert die mooie groene kleur in een donkergroene substantie, die er niet alleen minder smakelijk uitziet, maar ook echt minder lekker is. En dat is zonde van de spinaziesoep met ei.
Ei in de soep, een lekkere toevoeging
Een soep is op zich al lekker, maar als je er ook nog eens een lekkere vulling in doet van eieren dan wordt het wel een heel lekker soepje. Dat ei kun je op meerdere manieren toevoegen. Je kunt een gekookt ei in stukken snijden en dat op het laatst in de spinaziesoep doen, maar nog lekkerder is het om dat eitje even los te kloppen, en als een omelet te bakken. Bak het ei, maar aan een kant, zodat het als je het oprolt een beetje blijft plakken. Door het plakken blijven de rolletjes omelet mooi in vorm als je ze vlak voor het serveren over de soep verdeelt.
Spinaziesoep, maak je natuurlijk met verse spinazie
Er zijn heel veel redenen om spinaziesoep te maken, het is lekker, het is snel klaar, hartstikke goed voor je en prachtig van kleur.
Ei in soep; geef je soep een extraatje
Geef je zelfgemaakte soep iets extra's met eieren: gekookt, gebakken of in de soep gegaard, ei in soep is altijd lekker.
Spinaziesoep met ei
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram verse spinazie
- 1 flinke ui
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1 liter bouillon
- 200 ml kookroom
- 50 gram boter + 20 gram
- 50 gram bloem
- 3 eieren
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je spinaziesoep met ei:
Was de spinazie en snijd de ui fijn.
Smelt de boter en smoor hierin de stukjes ui samen met een 1/2 theelepel kerriepoeder. Voeg er de bloem aan toe en bak dit even door tot de bloem gaar is. Dit kun je zien als er een dun laagje op de bodem van de pan vormt.
Voeg nu in gedeeltes de bouillon toe en roer steeds goed door. Als alle bouillon is toegevoegd mag de spinazie erbij. Dit kan in gedeeltes omdat verse spinazie nogal een volume heeft, maar ook snel gaar is. Als alle spinazie in de soep zit en gaar is zet je er de staafmixer in en blender je de soep tot een glad geheel.
Voeg 2/3 van de kookroom toe en breng de spinaziesoep op smaak met zout en peper en laat het nog even doorkoken.
Klop de eieren los met een beetje zout en peper en 2 eetlepels water.
Smelt een beetje boter in een koekenpan en giet een dun laagje ei in de pan. Bak de eieren maar aan een kant. Als het ei de glans verliest en net gestold is rol je het flensje op. Haal het flensje uit de pan en bak zo alle ei op. Snijd de opgerolde flensjes in ringen.
Schep de benodigde hoeveelheid kommen vol met soep en verdeel er een portie ei en een beetje van de kookroom over. Serveer de spinaziesoep met ei met vers brood en boter.
Tafel lekker !!