• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 21 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Stevige bloemkoolsoep; 5 goede ingrediënten / 30 minuten tijd

Connie Derks door Connie Derks
in Soep
0
stevige bloemkoolsoep

Stevige bloemkoolsoep: Een heerlijk volle soep voor mensen met stevige trek en behoefte aan wat warmte.

De soep die je niet in de winkel kunt kopen

Laat zien dat je een hobbykok bent. Dan maak je gerechten die een ander niet eet. Je zet iets origineels op tafel. Het imago van een hobbykok is dat die uren in de keuken staat, maar met dit makkelijke recept voor stevige bloemkoolsoep zie je dat dat echt niet altijd zo is. Kies vooral goede ingrediënten en in een half uur tijd heb je een heerlijke kom comfortfood op tafel staan. Het applaus voor een hobbykok mag je natuurlijk wel in ontvangst nemen. Jij serveert namelijk een soep die de “niet kokende’ gasten nog niet eerder gegeten hebben.

Puur bloemkool als basis; dit is groentesoep 2.0

De basis van de meeste soepen is water. Voor deze soep gebruik je natuurlijk ook water, maar bloemkool is hier echt de basis. Dit is een heerlijke, volle maaltijdsoep die je een beetje kunt vergelijken met een erwtensoep. In kleine porties en aangekleed met uitgebakken spekjes, geraspte kaas of croutons kan deze soep ook heel goed als voorgerecht geserveerd worden. Vind je de stevige bloemkoolsoep te dik? Dan kun je deze altijd verdunnen met bouillon tot de door jou gewenste dikte.

Stevige bloemkoolsoep binden met kruimige aardappels

De aardappels in de stevige bloemkoolsoep zorgen voor de binding, de smaak en de voedzaamheid van de maaltijdsoep. Welke aardappels je neemt, is erg belangrijk. Dit moeten kruimige aardappels zijn. Neem je vastkokende aardappels dan krijg je geen mooie gladde soep. De vastkokende aardappels leveren niet de juiste structuur op omdat je ze niet mooi zacht kan koken en dus niet goed kan pureren.

Kruimige aardappelen

Kruimige aardappelen; Doré, Eigenheimer, Irene

Kruimige aardappelen, wat zijn hun eigenschappen, waar gebruik je ze voor en wat zijn de gangbaarste soorten kruimige aardappels.

Echt lekkere bloemkool

In dit echt makkelijke recept ga jij met vijf ingrediënten een stevige bloemkoolsoep maken. Gebruik dan vooral de juiste ingrediënten. Voor een recept als dit zijn het niet jouw kookkunsten die het verschil maken, maar de kwaliteit van de ingrediënten. Dat geldt, zoals je hierboven al las, voor de aardappels, maar dat geldt zeker ook voor de bloemkool. Als je de bloemkoolsoep van een Franse bloemkool maakt, heb je straks een teleurstellende soep op tafel staan. Maak de stevige bloemkoolsoep dan ook alleen als je aan een Hollandse bloemkool kunt komen.

bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep; dit zijn de lekkerste varianten

Eén groente, meerdere soepen en nog meer smaken, van lekker licht tot een goed vullende bloemkoolsoep, ze zijn allemaal even lekker.

Stevige bloemkoolsoep

Porties: een grote pan vol
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 bloemkool
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 1/2 liter bouillon naar keuze
  • 125 cl kookroom
  • zout en peper
  • 3 takjes verse tijm

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je stevige bloemkoolsoep:

Snijd de bloemkool in roosjes en was de bloemkoolroosjes.

Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Breng de bouillon met de blaadjes van 2 takjes tijm aan de kook

Voeg de aardappel en de bloemkool toe en kook gaar.

Haal er, net voor de bloemkool gaar is, een paar bloemkoolroosjes uit. Je gebruikt ze straks voor decoratie.

Pureer de soep helemaal fijn en voeg er de kookroom aan toe. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de roosjes even mee in de soep.

Serveer de stevige bloemkoolsoep goed heet en decoreer met wat blaadjes verse tijm.

Tafel lekker !!

DeelPin6VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

daslooksoep
Soep

Daslooksoep – soep met een vleugje knoflook uit het bos

Geroosterde tomatensoep
Soep

Geroosterde tomatensoep; want roosteren geeft smaak

Tomatengroentesoep
Soep

Tomatengroentesoep

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!