• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Tomatengroentesoep

Een goedgevulde tomatensoep, boordevol verse groenten

Redactie door Redactie
in Soep
1
Tomatengroentesoep

Tomatengroentesoep – Iedereen houdt wel van tomatensoep. Maar soms heb je liever een wat gevuldere soep dan een soep van alleen tomaten. Maak dan eens een ouderwetse tomatengroentesoep. Je kreeg het ongetwijfeld vroeger bij je oma wel eens voorgezet. Zo heb je het beste van twee soepen. De heerlijke tomatensoep en de lekkere vulling van een goedgevulde groentesoep. Maak maar meteen een flinke pan vol. Wat je overhoudt, vries je gewoon in porties in. Zo heb je op een drukke dag ook nog eens een snelle, maar wel gezonde maaltijd!

De basis van tomatengroentesoep zijn heerlijk rijpe, verse tomaten

Om een lekkere tomatengroentesoep te maken gebruik je natuurlijk verse tomaten. Kies mooie rode, en vooral goed rijpe exemplaren, die hebben het meeste smaak. Van keiharde, onrijpe tomaten kun je geen lekkere soep maken.

De soepgroente snijd je toch zeker zelf!?

Een zak soepgroente om de tomatengroentesoep mee te vullen is snel gekocht. Uiteraard is dat lekker makkelijk, maar of het ook de smakelijkste optie is, dat is een heel ander verhaal. Met vers gesneden groente kies je altijd voor de smakelijkste optie. Want vers gesneden groente is gewoon het lekkerst. En wees nu eens eerlijk, hoeveel werk is het om zelf wat groente te snijden? Daarnaast kun je op die manier ook zelf kiezen welke groenten je gebruikt. Uiteraard is een tomatengroentesoep een geweldige manier om af te komen van restjes groente die nog in je koelkast liggen.

Tomatengroentesoep met balletjes en vermicelli

Vroeger kreeg je tomatengroentesoep met balletjes en vermicelli. In het recept wordt dan ook uitgegaan van die twee dingen in de soep. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je geen vlees in de soep wilt verwerken. Laat de gehaktballetjes er in dat geval gewoon uit. Voeg eventueel wat extra groente toe. Hetzelfde geldt voor de vermicelli. Die kun je gewoon weglaten als je het er niet in wilt hebben, of eventueel vervangen door wat grovere pasta.

Je hebt een staafmixer nodig om dit gerecht te kunnen maken.

Tomatensoep recepten

Tomatensoep recepten

In veel eetculturen vind je wel een soep gemaakt van tomaten. De variaties zijn dan ook eindeloos. De fijnste tomatensoep recepten op een rij

Tomatengroentesoep

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1750 gram verse en rijpe tomaten
  • 2 uien
  • 100 gram winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon + eventueel wat extra
  • 2 laurierblaadjes
  • olie om in te bakken
  • 750 gram soepgroenten naar keuze
  • wat vermicelli
  • een bosje bladselderij
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • een scheutje room
  • zout en peper
  • een scheutje Worcestershiresaus

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je tomatengroentesoep:

Snipper de uien en de knoflook grof.

Snijd de bleekselderij in boogjes.

Snijd de tomaten in stukjes. Je hoeft ze niet te ontvellen.

Snijd de soepgroente.

Snijd de bladselderij.

Verhit wat olie in een flinke soeppan. Zet hierin de uien, de knoflook, en de bleekselderij aan. Laat ze niet bruin kleuren. Bak tot de uien glazig zijn.

Voeg de tomaten toe en bak die mee tot ze zacht worden. Blus af met de bouillon.

Voeg de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat op een laag vuurtje koken tot de groenten allemaal gaar en zacht zijn.

Maak ondertussen de gehaktballetjes. Meng het gehakt met het paneermeel, het ei, het gerookte paprikapoeder, de room en wat zout en peper.

Breng een pannetje water aan de kook. Draai kleine balletjes van het gehakt en doe ze in het water om te garen. Als je klaar bent laat je ze nog een minuut koken. Laat de gehaktballetjes uitlekken in een zeef.

Haal de soeppan van het vuur en verwijder de laurierblaadjes.

Pureer de soep met de staafmixer en breng hem weer aan de kook.

Voeg de soepgroenten en de vermicelli toe. Laat de tomatengroentesoep koken tot de groenten beetgaar zijn.

Doe dan de gehaktballetjes en de bladselderij erbij en laat de soep nog even doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en Worcestershiresauce.

Serveer met lekker vers stokbrood.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin13VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

daslooksoep
Soep

Daslooksoep – soep met een vleugje knoflook uit het bos

Geroosterde tomatensoep
Soep

Geroosterde tomatensoep; want roosteren geeft smaak

Lente-uitjessoep
Soep

Lente-uitjessoep: de uiensoep voor de lente

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief