Vegetarische bruine bonensoep uit de slowcooker – Een maaltijdsoep koken met peulvruchten kost je wel enige tijd en het vergt ook wat aandacht. Wil je het jezelf een beetje makkelijker maken? Maak dan eens een vegetarische bruinen bonensoep uit de slowcooker. Niet snel klaar, wel een heel makkelijk recept en erg lekker. Je geeft de soep een Mexicaans tintje door er wat Mexicaanse kruiden aan toe te voegen. Daarmee maak je de soep ook lekker pittig.
Daarom vegetarische bruine bonensoep in de slowcooker
Natuurlijk kun je een peulvruchtensoep ook prima in een gewone pan en op het fornuis maken. Dat kost je een beetje tijd en een beetje aandacht. Want dergelijke soepen hebben nog wel eens de neiging om aan te branden. Ben je in het bezit van een slowcooker? Maak dan eens dit recept voor een vegetarische bruine bonensoep uit de slowcooker. Dat kost je uiteraard nog meer tijd, maar naar een soep die je in de slowcooker maakt heb je geen omkijken. Het gerecht kan niet aanbranden en je hoeft er dus ook niet steeds in te roeren. Je kunt zelfs van huis gaan en als je thuiskomt staat er een heerlijke soep voor je klaar.
Peulvruchten in de slowcooker klaarmaken
Je kunt peulvruchten prima klaarmaken in de slowcooker. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Er wordt soms gezegd dat bonen of spliterwten niet goed gaar worden in de slowcooker. Als ze niet gaar worden is de oorzaak daarvan meestal dat de peulvruchten oud zijn. Hoe ouder ze zijn, hoe langer ze moeten koken. Ook dien je de bonen van tevoren te weken. De bonen voor de vegetarisch bruinen bonensoep uit de slowcooker moet je minimaal 8 uur voorweken.
Niet elke slowcooker wordt even heet en dat heeft ook invloed op de bereidingstijd. Dat is ook iets om rekening mee te houden, misschien zul je een eerste keer een beetje moeten experimenteren met de kooktijden.
Gedroogde bonen; handige tips en heerlijke recepten
Ze zijn lekker, ze zijn gezond en je kunt er heel gevarieerd mee koken. We hebben het over gedroogde bonen! Zelf koken is het lekkerst!
Vegetarische bruine bonensoep uit de slowcooker
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram droge bruine bonen
- 2 preien
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 knolselderij
- 3 paprika's in verschillende kleuren
- 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
- 1 liter groentebouillon
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een heerlijke vegetarische bruine bonensoep uit de slowcooker:
Zet de avond van tevoren de bruine bonen in een grote schaal water in de week. Laat ze minimaal 8 uur weken, de hele nacht mag ook. Spoel ze na het weken af in een vergiet.
Halveer de preien in de lengte en snijd ze in halve ringen.
Snijd de ui in dunne kwartringen en de knoflook in dunne schijfjes.
Snijd de knolselderij in kleine blokjes en de paprika’s in reepjes.
Doe de bruine bonen met alle groenten in de slowcooker. Voeg de Mexicaanse kruiden toe. Schep alles door elkaar.
Schenk de bouillon op de bonen en de groenten.
Doe het deksel op de slowcooker en zet hem op hoog. Laat de bonen en de groente 6 uur garen. Proef daarna of de bonen gaar zijn. Zo niet, laat de soep dan wat langer garen. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de vegetarische bruine bonensoep uit de slowcooker met vers stokbrood.
Tafel lekker !!