Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd

Connie Derks door Connie Derks
in Soep
0
Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.

Venkelsoep is een heerlijke keuze als je een lichte anijssmaak in een gerecht waardeert. Door verse venkel te gebruiken, krijgt de soep een natuurlijke smaak. Zo lekker, dat proef je niet bij een soep uit een pakje of uit een blik. De structuur blijft soepel en licht en is ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd. Deze soep laat zien hoe makkelijk je met een paar verse ingrediënten iets lekkers op tafel zet. En dat zullen ze aan tafel waarderen!

Venkel fijn verwerken voor een soep zonder grove stukken

Een goede voorbereiding begint bij de venkel. Kies stevige, frisgroene knollen zonder bruine plekken. Snijd de venkel in kleine stukjes. Zo gaart de groente gelijkmatig en verdeelt de smaak zich mooi door de soep. Na het koken kun je de soep pureren met een staafmixer of blender. Voor een extra gladde structuur giet je de soep daarna door een zeef. Schud stevig zodat zoveel mogelijk vloeistof doorloopt en alleen grove vezels achterblijven.

Een deel van de fijngesneden venkel kun je apart houden. Door deze kort te bakken in een beetje olie voeg je vlak voor het serveren een extra structuurlaag toe. Dit maakt de soep net iets spannender, zonder dat het ingewikkeld wordt.

Venkelsoep makkelijk bewaren en serveren

Venkelsoep kun je goed voorbereiden. Laat de soep na het koken volledig afkoelen voordat je hem in een goed afsluitbare bewaardoos in de koelkast zet. Zo blijft hij tot drie dagen vers. Wil je een voorraadje maken? De soep kan ook ingevroren worden. Gebruik bij voorkeur een luchtdichte diepvriesbak en laat de soep rustig ontdooien in de koelkast voor gebruik.

Deze soep is van zichzelf vegetarisch en kan eenvoudig veganistisch worden gemaakt door plantaardige room te gebruiken. Serveer de soep warm in een diep bord en garneer eventueel met wat fijngehakte verse peterselie.

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

Venkelsoep

Porties: 6-8 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 venkelknollen (ongeveer 800 gram)
  • 500 gram eigenheimers
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 ml slagroom
  • 25 gram boter
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.

Spoel de venkel af, snijd hem in kwarten en verwijder de kern.

Haal de groene takjes eraf en zet deze apart.

Snijd de venkel in repen.

Verwarm een soeppan met de boter en smoor daarin de venkel 5 minuten. Zorg ervoor dat de venkel niet verkleurt.

Haal 2-3 flinke eetlepels venkel uit de pan en zet deze ook apart.

Voeg de aardappels en de bouillon toe aan de pan en kook alles ongeveer 15 minuten tot het zacht en gaar is.

Blend de soep tot deze helemaal fijn is.

Snijd de achtergehouden venkel grof en doe deze terug aan de soep. Warm de soep nog even goed door en breng op smaak met zout en peper.

Schep de soep in kommen en garneer met de achtergehouden groene takjes.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin6TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

daslooksoep
Soep

Daslooksoep – soep met een vleugje knoflook uit het bos

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
×
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief