• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Wortelsoep met gember en koriander

Redactie door Redactie
in Soep
0
wortelsoep met gember en koriander

Wortelsoep met gember en koriander – Dit is een soep waar iedereen gelukkig van wordt. Het is geen hogere wiskunde en je hebt slechts een paar basisingrediënten nodig om een kom vol lekkers op tafel te zetten. Serveer de soep als voorgerecht, maar ook als lunch of als tussendoortje kun je deze soep absoluut serveren.

Soep voor ieder moment van de dag

Eigenlijk zou je heel regelmatig een pannetje soep moeten maken. Voor heel weinig geld maak je dan iets wat je beter tussendoor kunt eten dan weer het zoveelste koekje of chocolaatje. En… we durven wel te stellen dat je hier gelukkiger van wordt. Vooral als het buiten koud is is een wortelsoep met gember en koriander een geweldig tussendoortje. Ga er maar even goed voor zitten.

Geef het seizoen een belangrijke rol

We vergeten steeds vaker de seizoenen. Het is ook lastig! Of toch niet? Als je in de winter trek hebt in een tomatensoep moet je dat toch gewoon kunnen eten? Ja, vooral doen! Maar we gaan je voorspellen (sorry!) dat je een laf soepje krijgt. Tomaten zijn in de wintermaanden gewoon niet op smaak. Waarom zou je jezelf dat aandoen? Probeer het eens met wintergroenten. Zoals hier met wortels. Ook daar kun je echt iets lekkers van maken. Dit zijn je voordelen:

  1. Je eet een soep die wel lekker is
  2. Je betaalt een beetje minder
  3. Je maakt een duurzamere keuze
  4. Je zet door het jaar heen steeds iets anders op tafel

Bij een wortelsoep met gember en koriander draait het om de juiste smaken

Door smaakcombinaties beter te leren kennen zet je met iedere groente iets lekkers op tafel. En daar is niets vervelends aan. Bij het bakken van de uien, knoflook en gember komen er al heerlijke geuren vrij. Je gaat daar echt trek van krijgen. Je zet het op, en ondertussen kun jij gaan douchen of je bladert nog even lekker door de krant. De wortelsoep met gember en koriander moet een half uurtje pruttelen. Maar dan ruikt het echt lekker. De gember krikt de basissmaak van de wortel op en natuurlijk voegt ook de groentebouillon smaak toe. Limoensap geeft frisheid die uitstekend past bij wortel (je kunt hier eventueel ook sinaasappel voor gebruiken). En een snuf chilipoeder geeft pit. Dan maak je de soep af met een flinke lepel goede yoghurt en je strooit er verse koriander over. Hoezo een saaie wortelsoep?

Varieer en verras jezelf!

Door te durven variëren ontdek je steeds nieuwe verrassingen. Dat is het leuke als je zelf een maaltijd maakt. Zo ook bij deze wortelsoep met gember en koriander. Als je van pittig houdt, kun je met de ui, knoflook en gember ook een fijngehakte rode peper mee bakken. Nog anders? Laat de gember achterwege en voeg samen met de bouillon het sap van 2 sinaasappels toe (ja, wel even zelf persen!). En in de garnering kan het ook anders. Schep een flinke dot crème fraîche op de soep en wat pesto of verse basilicum. Heb jij nog een lekkere variatietip? Laat het ons weten in de reacties onder dit recept. Dat vinden wij en onze lezers leuk!

Soep van winterpeen

Soep van winterpeen

Je zet een lekkere en budgetvriendelijke maaltijd op tafel met soep van winterpeen. Kijk snel bij de verschillende recepten!

Wortelsoep met gember en koriander

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram winterwortels, schoongemaakt en in stukken van ongeveer 1 cm gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ongeveer 2 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 eetlepels yoghurt (bijvoorbeeld magere biologische yoghurt, of Griekse yoghurt)
  • 2 el olijfolie
  • een handvol verse koriander, fijngehakt
  • chilipoeder
  • halve limoen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een makkelijke wortelsoep met gember en koriander:

Verhit de olijfolie in een ruime pan. Voeg de uien, knoflook en gember toe en fruit 5 minuten zachtjes. Doe de wortels erbij en roer goed, zodat alles met een laagje olijfolie bedekt is. Voeg nu de bouillon toe en breng alles op middelhoog vuur aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat ongeveer 30 minuten zacht doorkoken, of totdat de wortels mooi zacht zijn. Pureer de soep in de blender en giet vervolgens terug in de pan. Verhit de soep opnieuw op een zacht vuurtje. Als het mengsel wat te dik is, voeg je een scheutje water toe.

Verdeel de wortelsoep over 4 kommen. Schep een eetlepel yoghurt in het middel en garneer met wat vers gehakte koriander, een kneepje limoensap en een mespunt chilipoeder.

Serveer de wortelsoep met gember en koriander direct.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude
Soep

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Kom verse venkelsoep in een witte kom, geserveerd met stukjes gebakken venkel en verse peterselie.
Soep

Zelf venkelsoep maken met verse venkel; pure eenvoud met klasse

Tomaten-crèmesoep
Soep

Verse tomaten-crèmesoep in 30 minuten op tafel

daslooksoep
Soep

Daslooksoep – soep met een vleugje knoflook uit het bos

Geroosterde tomatensoep
Soep

Geroosterde tomatensoep; want roosteren geeft smaak

Tomatengroentesoep
Soep

Tomatengroentesoep

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!