• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Soep

Zondagse soep met asperges

0
verse aspergesoep

Zondagse soep met asperges – Zondagse soep? Jazeker! In een grijs verleden, toen jij nog in de kinderstoel zat, of misschien nog wel eerder werd er op zondag heel vaak soep geserveerd. Een makkelijke soep vaak want mama had op zondag ook vrij. Dit is zo’n makkelijke soep. Met slechts een paar ingrediënten zet je een verse en werkelijk fantastische soep op tafel. Zondagse soep dus, met asperges

Runderbouillon + Asperges

De basis van deze soep is niet meer dan gewoon bouillon en asperges. Nou ja, “gewoon bouillon” is het niet. Je kunt een pan water nemen en daar wat bouillontabletjes in laten vallen. Dat heet ook bouillon. Maar, dan heet het geen zondagse soep met asperges natuurlijk. Voor een zondagse soep gebruik je een echte bouillon. Die werd natuurlijk in de tijd waar we het net over hadden al op zaterdag gemaakt. Als je op zaterdag het diner klaar maakt is er best een plekje op het fornuis waar een pan runderbouillon kan staan trekken toch? Je moet natuurlijk gewoon lekker zelf kiezen, maar we beloven dat als je een beetje liefde in deze soep stopt en de runderbouillon dus zelf maakt heb je een werkelijk fantastische soep. En die mag je Zondagse soep met asperges noemen.

Het recept voor de runderbouillon vind je hier

Aspergesoep

Aspergesoep; de lekkerste varianten op een rij

Recepten voor aspergesoep met alleen maar verse ingrediënten. Deze varianten op een basisrecept voor aspergesoep moet je echt ontdekken!

Zondagse soep met asperges

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 450 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 liter runderbouillon ( zie recept elders op de website )
  • 1 kilo witte asperges
  • 2 liter kookvocht van de schillen
  • foelie
  • bladselderij en/of bleekselderij
  • eventueel vermicelli naar wens

Bereidingswijze van dit recept

Zondagse soep met asperges maak je zo:

Maak de runderbouillon volgens het recept elders op de website. Let op, begin op tijd en het liefst de dag voor je de zondagse soep met asperges wilt serveren.

De asperges wassen en schillen. Zet de schillen op met 2 liter water en de foelie en kook het geheel 15 min.

Snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Giet de afgekoelde schillen door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.

Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes. Voeg het nat van de schillen aan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de aspergestukjes toe. Voeg de fijngesneden selderij toe. Laat het geheel nog +/- 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de asperges de gewenste gaarheid hebben. Maak de zondagse soep met asperges af met het fijngesneden vlees.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.