Lekker vers, en bijzonder eenvoudig gemaakt, is deze pastaschotel. Je maakt zelf de pesto en dat is dan ook direct de enige toevoeging aan je salade. Serveer met pepperonata.
- 300 gram spaghetti
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- 30 gram basilicumblaadjes
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp 25 gram kaas. Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pesto en 2-3 el kookvocht toe aan de pasta en schep om. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Rasp de rest van de kaas erover en serveer direct.
dit is zo heerlijk,pesto pasta.
je moet inderdaad zelf de pesto proberen te maken,dan smaakt de pasta nog veel smakelijker.
het lijkt moeilijker dan is.
en dan weer met strooi kaas.