Frozen yoghurt barks – Een verfrissing van yoghurt met fruit, een ijsje waar je als ouder ‘ja’ tegen zegt.
IJsjes
Wie lust er nu niet graag een ijsje? Maar veel ijsjes zitten bomvol suiker en bevatten de nodige calorieën. Als je heel even de tijd neemt om frozen yoghurt barks te maken, dan heb je ijsjes die een stuk gezonder zijn. Je gebruikt een lekkere yoghurt, die je bestrooit met fruit, noten en/of granola. Frozen yoghurt barks kan ieder kind maken, zo makkelijk is het. Het moeilijkste is het wachten tot het bevroren is. Eenvoudiger wordt een verantwoord tussendoortje niet.
Frozen yoghurt barks kan ieder kind maken, zo makkelijk is het
Frozen yoghurt barks; welke yoghurt?
Je kunt in principe iedere yoghurt voor de frozen yoghurt barks gebruiken. Echter, hoe voller de yoghurt, hoe beter de structuur. Gebruik dus bij voorkeur een Griekse yoghurt, die is mooi vol van smaak en heeft een stevige structuur. Gewone volle yoghurt of een vruchtenyoghurt kan natuurlijk ook, maar hoe minder vet er in de yoghurt zit, hoe meer kristallen de barks zullen hebben.
Hoe voller de yoghurt, hoe beter de structuur
Zoet, zoeter, zoetst!
Hoe zoet je de barks wil hebben ligt helemaal aan jezelf. Je kunt de yoghurt naturel gebruiken. Houd je echter van zoetigheid, dan zou je er een lepeltje of meer honing aan toe kunnen voegen om het op smaak te brengen. Een heel klein scheutje limonadesiroop of vruchtensap zou ook kunnen, maar dit zorgt wel weer voor meer kristalvorming op de frozen yoghurt barks.
Welk fruit
Door bovenop zoet fruit te gebruiken krijg je ook een mooi contrast in de smaak. Als je bijvoorbeeld aardbeien gebruikt, kun je die het beste in dunne plakjes snijden. Een hele bevroren aardbei in je mond is niet echt lekker, een schijfje echter wel. Frambozen hebben een losse structuur, die kun je wel heel laten net als bosbessen. Schijfjes banaan of plakjes druif of mango zijn ook erg lekker op de frozen yoghurt barks. Appel of peer zijn niet geschikt, ze bevatten te veel water en hebben een rare structuur na het bevriezen. Gedroogd fruit zoals dadels, vijgen, rozijnen of abrikozen zijn ook heel geschikt. Die worden niet heel hard omdat ze minder vocht bevatten en best veel (fruit)suikers.
Frozen yoghurt barks met granola of noten
Als je het lekker vindt kun je ook granola, muesli, cruesli of noten toevoegen. Besef wel dat er in cruesli erg veel suiker zit. Noten kun je het best in niet al te grote stukken gebruiken, dat eet wat prettiger.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Frozen yoghurt barks
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel honing
- 200 gram fruit, naar wens
- noten of granola, naar wens
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je frozen yoghurt barks:
Neem een klein bakplaatje of ovenschaal die in de diepvries kan. Leg hierin een stuk bakpapier. Zorg dat de zijkanten ook bekleed zijn met bakpapier.
Meng de yoghurt eventueel met honing naar smaak.
Verdeel de yoghurt in een gelijke laag van ongeveer 1 cm over het bakpapier.
Verdeel er het (gesneden) fruit en eventueel de noten en granola overheen. Zet 2 uur in de vriezer.
Haal de plak yoghurt van het bakpapier en breek of snijd dit in stukken.
Serveer de frozen yoghurt barks direct of bewaar in een afsluitbare doos in de vriezer tot gebruik.
Tafel lekker !!