• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Tussendoortje

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Voor mee naar school of werk en uiteraard ook gewoon lekker voor thuis

Connie Derks door Connie Derks
in Tussendoortje
1
Volkoren koeken

Volkoren koeken met abrikoos en pruimen – Iedereen lust wel een koekje bij de koffie of de thee. Helaas zijn de meeste koekjes nu niet erg gezond en dat is al snel een reden om dat koekje te laten liggen. Maar het kan ook anders. Neem eens een gezond koekje. Bestaan die dan? Jazeker! De volkoren koeken met abrikozen en pruimen uit onderstaand recept zijn gezond. Je bakt ze zelf, en dat maakt ze natuurlijk nog lekkerder. Een goede reden dus om de keuken in te duiken om weer eens zelf koekjes te bakken.

Je bakt de koeken zonder toegevoegde suikers!

Gezond en ook nog eens superlekker. En een koek die behalve erg lekker ook nog eens verantwoord is. Behalve vruchtensuikers zitten er geen toegevoegde suikers in de volkoren koek met abrikoos en pruimen, omdat je voor de zoete smaak gebruikmaakt van banaan. Verder gebruik je volkorenmeel en gemengde geplette granen, je kunt er in dit recept ook havermout voor gebruiken, wat vaak iets makkelijker te vinden is. Zo zie je maar, niet in alle baksels hoeft heel veel suiker in te zitten om lekker te zijn.

Volkoren koeken zijn behalve lekker ook nog eens heel verantwoord!

Het recept voor volkoren koeken is een vrij makkelijk te maken recept. Laat de koeken wel een uurtje staan voordat je ze afbakt, zo kunnen de smaken goed intrekken.

De volkoren koeken zitten vol vezels

De koeken uit dit recept zitten barstensvol vezels. Niet alleen de havermout, maar ook de gedroogde pruimen en abrikozen bevatten erg veel vezels. Dit is goed voor de spijsvertering en ook nog eens erg voedzaam. Ideale koeken dus, voor de lekkere trek, maar waar je ook nog even op door kan tot de volgende maaltijd. Ze zijn dus ook heel geschikt om als tussendoortje mee naar school te geven. Je kinderen worden ongetwijfeld ook heel blij van de koeken.

Deze volkoren koeken zitten barstens vol vezels

Volkoren koeken

Porties: 8 grote volkoren koeken
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram havermout
  • 90 gram volkorenmeel
  • 5 gram bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 gram zout
  • 30 gram zonnebloemolie
  • 1 grote rijpe banaan
  • 1 ei
  • 60 gram gedroogde pruimen
  • 60 gram gedroogde abrikozen

Bereidingswijze van dit recept

Volkoren koeken maak je zo:

Meng het meel, de havermout, het zout, kaneel en de bakpoeder door elkaar.

Prak de banaan fijn met een vork of meng ze met het ei met de staafmixer tot moes.

Meng de natte ingrediënten door elkaar.

Snijd of knip de gedroogde vruchten in stukjes. Meng alles door elkaar tot het gelijkmatig gemengd is.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en maak er bollen van. Gebruik hiervoor een ijsknijper, zo heb je direct al mooie bollen en zijn ze allemaal van gelijke grootte. Leg de bollen op het bakpapier en druk iets plat. Verdeel er eventueel nog wat havermout over voor een mooi effect. Laat de koeken een uurtje staan voordat je ze bakt.

Bak de volkoren koeken 15 minuten op 165 graden. Laat ze afkoelen op een rooster.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; gebakken vis naar jouw eigen smaak

Frozen cheesecake
Tussendoortje

Frozen cheesecake

frozen yoghurt barks
Tussendoortje

Frozen yoghurt barks; met fruit en/of noten

Pastinaakchips
Tussendoortje

Pastinaakchips; een knapperige aanvulling bij de maaltijd

Aardappelspiralen (Tornado potatoes)
Recepten

Aardappelspiralen (Tornado potatoes)

hartig broodje met vleesvulling
Tussendoortje

Hartige broodjes met een vleesvulling

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!