Zoals alles wat je zelf maakt is deze home made vanillepudding ook veel lekkerder dan die uit een pak. Lekker vol en romig van smaak! Combineer de pudding ook eens met koekjes of (gepureerd) fruit.
Bewaartip: dek de kom of puddingvorm af met plastic folie. Leg het folie direct op de pudding. Zo voorkom je velvorming.
Vanillepudding:
- 5 dl melk
- 1 dl slagroom
- 5 eierdooiers
- 2 vanillepeulen
- 80 gram suiker
- 2 flinke eetlepels maïzena
Verhit melk en slagroom in een pannetje met dikke bodem. Snij de vanillepeulen doormidden en schraap het binnenste (het merg) eruit. Voeg zowel peulen als merg toe aan de melk. Klop de eierdooiers los met het suiker en de maïzena. Als de melk kookt, vis je de peulen eruit. Voeg een flinke scheut hete melk toe aan de eierdooiers en roer door elkaar. Giet het mengsel in de pan. Zet het vuur zo laag mogelijk. Laat de vanillepudding nog een halve minuut op het vuur staan. Blijf goed roeren. Giet de pudding over in een grote kom of enkele kleintjes. De vanillepudding is zowel warm als koud erg lekker.
Hartelijk bedankt voor dit lekkere recept! Ik heb m vanavond gemaakt met home-made amandelmelk en de suiker heb ik vervangen voor erythritol. Na het eten hebben we een kommetje ervan gegeten toen t nog warm was. Nu staat hij in de koelkast en is het afwachten of het morgen ook stevig is geworden zodat ik m kan storten. Zo niet, hij is in ieder geval lekker 😉
Heerlijk Caroline, het is altijd feest als de pudding nog warm is. En als je er een nachtje over slaapt is het nog een keer feest. Leuk dat je het deelt!
Ik vond als kind dat lekkere harde velletje juist het lekkerst. Ik at de pudiing eronder eerst en bewaarde het lekkerst voor het laatst 🙂