Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Varkensmedaillons gegratineerd met tomaat en Parmezaan

Redactie door Redactie
in Recepten
0

Varkensmedaillons gegratineerd met tomaat en Parmezaan. Mmmmm o lala dit is me toch lekker ! Haal met mooi weer lekker de Italiaanse –Toscaanse keuken in huis. Niet alleen vers, maar ook mooi, kleurrijk en vreselijk lekker. Je proeft de zon op je bord en waant je aan een warm strandje aan de Middellandse zee. Eet dit met geroosterde verse cherry tomaten, beetje Italiaanse kruiden, zout, peper en flink olijfolie en serveer er pasta naar keuze bij of vers geroosterde aardappelpartjes met zeezout, tijm, rozemarijn en flink olijfolie. Het hele gezin smult.

  • 500 gram verse varkenshaas (medaillons)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zeezout en Zwarte peper
  • 4 eetlepels paneermeel (of toastkruim)
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3 eetlepels olie uit potje van zongedroogde tomaten
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 bosje verse basilicum (gesnipperd)
  • 1 bosje verse peterselie (gesnipperd)
  • Groentebouillon
  • Rode wijn (Chianti)
  • 1 doosje verse cherry tomaten
  • Pasta (naar keuze), spaghetti, penne, tagliatelle
  • Óf Vers gesneden aardappelpartjes

Snijd van de varkenshaas medaillons of laat de slager dat doen en sla ze desnoods nog een beetje plat. Smeer ze in met zout en peper. Doe olijfolie in een pan, laat heet worden en kort rondom bruin bakken. Haal ze uit de pan en leg ze in een (glazen) ovenschaal. Voeg nu groentebouillon én de rode wijn toe zodat ze nét onderstaan (niet teveel dus). Neem het broodkruim, voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe, de zongedroogde tomaatjes, de olie uit de pot (zonde om niet te gebruiken) en de fijngesneden kruiden. Roer dit door elkaar totdat je een ietwat vast, maar dik romig mengsel krijgt. Leg nu op elke medaillon 1 el van dit lekkere mengsel. Verdeel gelijkmatig. Warm de oven voor tot 200 graden (hetelucht 180 graden) en zet de schaal met medaillons erin. Laat nu 15 tot 20 minuten garen. Geef het de laatste 5 minuten een tik met de grill erbij want zo wordt het korstje lekker knapperig. Neem tegelijkertijd een tweede ovenschaal, vul die met de cherry tomaten. Peper en een snufje zout, Italiaanse kruiden en flink olijfolie en rooster deze mee. Kook tegelijkertijd de pasta naar keuze al dente óf neem verse aardappelpartjes, zeezout, tijm, rozemarijn en flink olijfolie en rooster deze mee. Wat men lekker vindt. Dit gerecht is verschrikkelijk, verslavend, lekker ! Eet smakelijk.

Tags: Vlees
DeelPin7TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Eenvoudige tomatensalade van verse tomaten
Salade

Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten

Romige venkel uit de oven
Bijgerecht

Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief