• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Verse Noordzeetong a la Meuniere gebakken

0
DSCN06273

 

 

  • 6 Noordzeetongen (vel gestript) medium
  • Of 1 kilo Sliptong (dat zijn de kleinere)
  • Patentbloem
  • Bosje verse peterselie (fijn gesnipperd)
  • Witte peper (gemalen)
  • Zeezout (fijn)
  • Roomboter
  • 1 citroen (in partjes)
  • 1 verpakking verse kriel aardappels
  • Olijfolie
  • 1 bosje verse bospeen
  • 1 verpakking verse peultjes
  • ½ eetlepel suiker

Ontdoe de Noordzeetong van zijn velletje (eraf trekken vanaf de kop) of laat de visboer dat doen. Was en schraap de bospeen, was de peultjes en breng in weinig water aan de kook. Laat 20 minuten koken totdat de groente gaar is. Snipper het bosje peterselie (de blaadjes) fijn en bewaar. Bak de kriel aardappeltjes mooi bruin in een beetje olijfolie. Neem een bord en doe daar rijkelijk bloem in. Neem de Noordzeetongen, doe er wat peper en zout op en haal ze door de bloem. Smelt een klont roomboter in een pan, niet verbranden, en bak de visjes om en om bruin. Bestrooi met wat verse peterselie, leg ze op voorverwarmde borden, giet er wat van de hete boter over en serveer er een part citroen bij.  Strooi wat zeezout en nog wat peterselie over de kriel en serveer, strooi wat suiker over de groente en serveer als bijgerechten. Dit is een geweldige smulpartij en kost niet al te veel tijd om te maken. Kooktip: ik weet dat Noordzeetong dure vis is, maar probeer het ook eens op deze manier met een grote Schol. Schol is veel goedkoper en net zo lekker. Echter het visvlees van de Noordzeetong is qua structuur steviger en wordt daarom, vooral in de horeca, alom gewaardeerd.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • broodje hete makreel

    Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

  • Gezonde traybake met kabeljauw en groenten

    Traybake met kabeljauw en zoete aardappel – in 40 minuten op tafel

  • Gerecht van kabeljauw met paddenstoelen en prei

    Kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en roomsaus

  • Viscocktail van gerookte makreel

    Viscocktail van gerookte makreel en ei; hier kun je mee voor de dag komen

  • Mosselen met rouille

    Mosselen met rouille, zo at je mosselen nog nooit!

  • vis pocheren

    Vis pocheren; smaakvol, verantwoord en makkelijker dan je denkt

  • Oostends vispannetje

    Oostends vispannetje; klassiek recept, zoals aan de Belgische kust

  • Saltimbocca kabeljauwfilet

    Saltimbocca van verse kabeljauwfilet; in 15 minuten op tafel!

  • lasagne met zalm

    Lasagne met zalm – familiefavoriet met bechamelsaus

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.