Verse Zeeuwse Mosselen
- 1 kilo verse Zeeuwse mosselen
- ½ tl sesamolie
- 2 el olijfolie
- ½ el gehakte knoflook
- ½ tl chilipoeder
- ½ el geraspte verse gember
- 1 lente ui gehakt
- 150 ml kokosmelk (ongezoet)
- 2 el verse koriander (fijn)
Voor de saus:
- 1 el suiker
- 350 ml visbouillon
- 1 tl zest van een limoen (geraspte schil)
- 2 el citroengras (fijngehakt)
- 1 el gesnipperde sjalot
- 1 tl zwarte peperkorrels
- ½ tl zeezout
Maak eerst de saus. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat het wat inkoken. Zet dan apart. Neem een grote pan met deksel. Verwarm de olijfolie met sesamolie. Wees voorzichtig met sesamolie want dat is een hele sterke smaakmaker. Voeg knoflook, chilipeper, gember en lente ui toe, goed roeren. Voeg de gewassen mosselen toe (alleen de dichte) en schud even. Deksel erop en laat 2 minuten flink koken. Ze staan nu open, voeg de saus toe en kook die 2 minuten mee. Voeg als laatste kokosmelk en koriander toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel nu over 2 voorverwarmde borden, schep de lekkere saus erover die op de bodem van de pan ligt en genieten maar.