Amuse van zalm, garnalen en avocadomousse – Echt iedereen kan deze indrukwekkende amuse van zalm maken. Volg de stappen in dit recept en het gaat zeker niet mislukken. Hiermee maak je indruk op je gasten. Door de presentatie en de smaakcombinaties kan iedereen aan tafel zien dat je hier moeite voor gedaan hebt. Drie verschillende soorten vis en een heerlijk fris romige avocadomousse met wat garnituur. Let op, je moet de rammenas een dag laten marineren. Begin dus de dag voor je het serveert.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Amuse van zalm, garnalen en avocadomousse
- stukje verse roze zalm
- 1 stuk rammenas
- gemengde jonge slablaadjes
- 2 Sint Jacobs vruchten
- 100 gram garnalen
- 1 avocado
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel zure room
- 4 radijsjes
- optioneel – een paar perles de vin Sauternes (parels van de aroma’s van Sauternes wijn)
- peper en zout
Begin een dag eerder. Snijd de witte rammenas met de mandoline in hele fijne schijfjes. Meng 100 ml water met 40 gram kristalsuiker en 40 ml azijn. Breng aan de kook en laat weer afkoelen. Giet dit mengsel over de rammenas en laat het marineren. Deze gemarineerde rammenas kun je gerust 3 weken in de koelkast bewaren in een gesloten glazen pot.
Snijd de zalm heel fijn (als in tartaar). Bestrooi met zout en peper.
Steek rondjes uit de gemarineerde rammenas met een uitsteekring. Zet er vervolgens een uitsteekring met een kleinere diameter op. Schep er een beetje zalmtartaar in en druk licht aan.
Snijd de Sint Jacobsvruchten heel fijn en leg het bovenop de zalm in de uitsteekring. Verwijder dan voorzichtig de uitsteekring.
Pureer het vruchtvlees van de avocado met het sap van 1 limoen en 1 eetlepel zure room. Doe in een spuitzak en spuit op ieder hapje een toef avocadomousse. Garneer met garnalen, plakjes radijs en fijne stukjes jonge sla. Leg er eventueel wat perles de vin Sauternes op.
Serveer in een mooi amuseglaasje, maar op een schoteltje kan ook.
Tafel lekker!