Aperitief van kreeft – Kreeft is nooit een allemansvriend geweest. Je houdt ervan of je doet dat niet. Bovendien is kreeft niet echt goedkoop. Als je deze delicatesse dan toch kan bemachtigen wil je daar ook optimaal van genieten. Toch? Dat is zeker meer dan alleen die kreeft even koken of even onder de grill leggen. Met een beetje planning en voorbereiding kun je van zo’n kreeft de meest smaakvolle gerechtjes maken. Onderstaand aperitief is daar een optimaal voorbeeld van.
Zie het even voor je…. Je maakt een bisque van kreeft en je bewaart wat van de bisque en wat van de kreeft voor dit geweldige aperitief.
Een aperitief wekt de eetlust op
Een aperitief is een welkom aan je gasten. Vaak wordt een aperitief geserveerd in de vorm van een alcoholisch drankje of een cocktail. Een hapje kan echter ook. Kies dan wel voor klein en heel veel smaak. Het aperitief heeft namelijk een eetlust opwekkende functie. Je wilt dus een optimale smaakbeleving serveren. Met onderstaand aperitief van kreeft garanderen we je die eetlust opwekkende functie!
Je wilt een optimale smaakbeleving serveren.
Let op, dit aperitief van kreeft kun je niet maken zonder de bisque!:
Kreeftenbisque of kreeftensoep
Maak van verse kreeft eens deze voortreffelijke kreeftenbisque. Noem het ook gerust kreeftensoep. Dit is puur smaak en heerlijke luxe.
Aperitief van kreeft
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1,3 gram gelatine
- 80 ml. kreeftenbisque ( Zie begeleidende tekst!! )
- 49 ml. room 30%
- 30 ml. water
- cayennepeper
Bereidingswijze van dit recept
Het aperitief van kreeft maak je zo:
De gelatine laten weken in wat koud water.
Kook de bisque met het water en de room even op, laat even afkoelen en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Meng het geheel goed!
Giet het mengsel in glaasjes en laat afkoelen in de koelkast.
Meng ondertussen een beetje kreeftenvlees met een beetje peterselie en een heel klein beetje mayonaise. De mayonaise zorgt voor een beetje binding. Leg een bergje van dit mengsel op de kreeftenmousse in het midden van het glas.
Spuit, met behulp van een spuitzak een beetje zure room om dat bergje garnering.
Werk het aperitief van kreeft af met wat geraspte citroenschil, of een groter stukje kreeftenvlees.
Tafel lekker !!