• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Appelpannenkoekjes met crème fraîche en noten

Een lekker, makkelijk en budgetvriendelijk voorgerecht

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
Appelpannenkoekjes

Appelpannenkoekjes – Als je een lekker, makkelijk en snel voorgerecht op tafel wil toveren voor je gezin, denk je niet direct aan pannenkoekjes met appel. Toch is dit een geweldig lekker gerechtje wat je prima als voorgerecht op tafel kunt zetten. Door de appelpannenkoekjes te serveren met crème fraîche, geraspte appel en grof gehakte noten, creëer je met een simpel pannenkoekje een heerlijk warm en fruitig voorgerecht. Het recept om ze te maken vind je onderaan de pagina.

Een heerlijk vegetarisch voorgerecht met fruit; een recept waar iedereen blij van wordt

Er zit lekker veel geraspte appel in het recept van de pannenkoekjes, die net even anders gekruid zijn dan je gewend bent. Een klein beetje kerrie doet hierin wonderen. Gebruik zeker niet te veel, maar een heel klein snufje voor net dat lekkere kruidige accent. Door het fruit te raspen in plaats van in blokjes te snijden, krijg je een lekker fris, licht kruidig appelpannenkoekje, boordevol appel. Die appels zijn natuurlijk Hollandse appels. Je neemt hiervoor het beste Elstar of Jonagold, maar ook lekkere Welland appels kun je hier heel goed voor gebruiken. Maak wel eerst het beslag voor je de appels gaat raspen. Door ze direct door het beslag te roeren blijven ze mooi van kleur.

Pannenkoek betekent feest voor de kinderen

Dit voorgerecht is lekker, het recept is makkelijk te maken en budgetvriendelijk. Zeker met een tafel vol familie met kinderen en kleinkinderen is dit een uitkomst. Je kunt de appelpannenkoekjes vooraf bakken en in de oven of op een bord boven een pan warm water warm houden. Als kinderen dit voorgerecht zien kan hun dag niet meer stuk, dit vergeten ze nooit meer. Beperk bij kinderen liever de porties tot één pannenkoekje per persoon, anders eten ze de rest van je zorgvuldig klaargemaakte maaltijd niet meer. Geef je de kinderen liever geen nootjes? Gebruik in plaats daarvan dan een paar rozijntjes, dat kan ook prima in dit recept.

appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

Appelpannenkoekjes, met creme fraîche en noten

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 appels
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 100 gram bloem
  • zout
  • een snufje kerrie
  • 50 gram gemengde, geroosterde noten
  • 100 ml crème fraîche

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appelpannenkoekjes:

Meng in een hoge mengkom, het ei, de bloem en de melk. Voeg er een snuf zout en een klein beetje kerrie aan toe.

Schil en rasp één appel op een grove rasp en meng die direct door het beslag.

Bak de pannenkoekjes per 3 of vier afhankelijk van de grootte van je koekenpan in een beetje boter in een koekenpan. Als je bakringen hebt, is dit ideaal, maar ook zonder bakringen kun je makkelijk kleine pannenkoekjes bakken. De randjes zullen dan iets donkerder en dus knapperiger worden. Smeer de bakringen vooraf als ze nog koud zijn in met een beetje olie om plakken te voorkomen. Gebruik per pannenkoekjes een flinke eetlepel beslag.

Snijd de andere appel met schil en al in lucifer dunne reepjes.

Roer de crème fraîche even kort door en hak de noten grof.

Verdeel de appelpannenkoekjes over borden en serveer ze met een lik crème fraîche en een beetje vers gesneden appel. Bestrooi alles met de nootjes en serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin5VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella
Voorgerecht

Caprese salade met coeur de boeuf en tasty tom tomaten en Nederlandse mozzarella

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van dorade; de Hollandse sushi

Kaassoufflé van Remeker kaas
Voorgerecht

Kaassoufflé van Remeker kaas

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief