• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Asperge amuse met ei

Redactie door Redactie
in Voorgerecht
0
Asperge amuse met ei

Asperge amuse met ei – De asperge als lekker luxe maar toch heel makkelijk voorgerecht.

Doe wat moeite voor jezelf of voor je gasten

Kampioen afhaalmaaltijden zijn is tegenwoordig een stoer begrip. Niets mis met af en toe een afhaalmaaltijd hoor, maar kom op, een beetje zelf kokkerellen is ook gewoon leuk en in de meeste gevallen voordeliger en lekkerder. Kom dan niet aanzetten met de smoes dat je dat niet kunt. Echt iedereen kan een beetje koken. Voel je je aangesproken? Dan hebben we hier iets voor jou. Een asperge amuse met ei. Wat? Ja je leest het goed. Je denkt dat je niet kan koken maar we gaan samen een lekkere gezellige amuse maken. Je vrienden zullen denken dat het van de lokale cateraar komt, maar hé vertel ze als het op is dat je het zelf gemaakt hebt. Jij gaat punten scoren.

Makkelijker dan deze asperge amuse met ei wordt het niet

In de meeste gevallen gaat het alleen maar om het hebben van een leuk en creatief idee. De meest gebruikte kooktechnieken zijn niet zo ingewikkeld als het lijkt. Op televisie doen chefs en jury’s vaak heel ingewikkeld over smaken en technieken. Maar kom op, gewoon proeven en op je eigen smaakpapillen vertrouwen kan echt geen kwaad. Deze asperge amuse met ei is een elegant, smaakvol maar toch relatief basic gerechtje. Leuk als voorgerecht maar het past ook prima op de borreltafel geserveerd met een stukje stokbrood.

Heb je nog asperges over van de vorige maaltijd, gebruik deze gerust voor dit gerechtje

Hoe werkt het?

Daar gaan we kort over zijn: Asperges schillen en koken, eitjes koken, sausje kloppen, met een blaadje sla in een schaaltje of cocktailglas doen en er heel stoer wat peterselie over strooien. En dan? Met een lachend gezicht serveren. Hoe leuk is dat? Het maken van deze asperge amuse met ei stelt echt niets voor, maar iedereen wordt er blij van.

Asperge recepten

Aspergerecepten voor elk moment – van klassiek tot verrassend

Van klassiekers tot ovengerechten: een verzameling aspergerecepten met witte én groene asperges + tips over koken, bewaren en schillen.

Asperge amuse met ei

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 flinke asperges
  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 ml mayonaise
  • 2 el zure room
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Asperge amuse met ei maken:

Schil de asperges en snijd van de onderkant 2 cm af. Breng water aan de kook en leg de geschilde asperges in het kokende water en breng opnieuw aan de kook. Draai na 10 minuten het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het water liggen.

Neem de asperges voorzichtig uit het water en snijd ieder asperge in 4 gelijke stukken.

Roer de mayonaise met de zure room en de mosterd los. Breng op smaak met zout en peper en meng de peterselie er doorheen.

Schep per portie 6 stukjes van de asperge op een blaadje sla, op een schaaltje of in een amuseglaasje en verdeel over de aspergestukjes de mayonaise. Verkruimel het ei en verdeel dit over de asperges. Schep nog een klein beetje van de mayonaise over het ei en decoreer de asperge amuse met ei met wat peterselie.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaat
Voorgerecht

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaatjes

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!