• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Voorgerecht

Aspergeragout met garnalen

Eet asperges eens met garnalen, een heerlijke combinatie!

Redactie door Redactie
in Voorgerecht
0
2
Aspergeragout met garnalen

Aspergeragout met garnalen – Aspergeragout met garnalen en champignons is een perfect voorbeeld van hoe verschillende smaken en texturen elkaar kunnen versterken en een bijzonder gerecht kunnen neerzetten. Het zachte en romige van de asperges, de sappige garnalen, en de aardse smaak van de champignons vormen samen een verrassende combinatie. De delicate smaak van de witte asperges combineert perfect met de andere ingrediënten en vormt de basis voor de smaakvolle ragout. De licht zoetige smaak van de garnalen vormt een lekker contrast met de asperges en de aardse smaak van de champignons geven de aspergeragout met garnalen iets hartigs en een goede structuur. Kortom, een gerecht dat alles heeft.

Alle soorten garnalen passen in dit gerecht

‘Garnalen’ is een wat ruim begrip. Dat is begrijpelijk. Je kunt voor de aspergeragout met garnalen vrijwel elke soort van de schaaldiertjes gebruiken, zolang ze maar gepeld zijn. Of je nu van grote, tropische garnalen houdt, of de voorkeur geeft aan onze eigen kleine Hollandse garnaal, ze kunnen allemaal en ze geven elk hun eigen charme aan het gerecht. Je kunt op die manier spelen met hoe fijn of grof de ragout uitpakt.

Aspergeragout met garnalen, een paar handige tips

Je kunt dit gerecht van tevoren maken en weer opwarmen. Bewaar het in dat geval tot gebruik afgedekt in de koelkast. Let er bij het opwarmen op dat je de ragout niet laat koken om te voorkomen dat de garnalen taai worden.

Dit gerecht is een veelzijdige basis, waarmee je vervolgens weer een ander gerecht maakt. De aspergeragout met garnalen kun je serveren als voorgerecht, in een pasteibakje van bladerdeeg, dan heb je een smakelijk voorgerechtje. Maar het leuke aan de ragout is dat je hem ook heel goed kunt inzetten als onderdeel van het hoofdgerecht. Serveer hem in een mooie rijstrand of gebruik hem als een verrassende pastasaus. Geef er een frisse groene salade bij en je hebt een complete maaltijd!

Asperge recepten

Aspergerecepten voor elk moment – van klassiek tot verrassend

Van klassiekers tot ovengerechten: een verzameling aspergerecepten met witte én groene asperges + tips over koken, bewaren en schillen.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

Garnalen, de vele soorten en maten maken het kiezen niet altijd even makkelijk. Wij hebben de belangrijkste feiten op een rijtje gezet!

Aspergeragout met garnalen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram asperges
  • 250 gram kleine champignons
  • 250 gram garnalen, gekookt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 40 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 400 ml kookvocht van de asperges
  • 75 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels vers geperst citroensap
  • 125 gram crème fraîche
  • 1,5 eetlepel verse dille, gehakt
  • nootmuskaat
  • zout en witte peper
  • boter of olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aspergeragout met garnalen:

Schil de asperges en verwijder het houtige uiteinde.

Breng een grote pan met water aan de kook, voeg wat zout toe en kook hierin de asperges, met de (gewassen!) schillen en einden 10 minuten.  Zet dan het vuur uit en laat de asperges en de schillen nog 10 minuten staan in het vocht staan. Dan haal je de asperges uit de pan en snijd je ze in kleine stukjes. Giet het vocht met de schillen door een zeef en vang het vocht op. De schillen kun je weggooien.

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de champignons lichtbruin en gaar. Houd ze even apart.

Laat de boter in een braadpan smelten en zet hierin de sjalot even aan. Die hoeft niet bruin te worden. Voeg de bloem toe en bak die een paar minuten mee om te voorkomen dat de aspergeragout met garnalen naar meel gaat smaken.

Voeg vervolgens de wijn, het citroensap en een scheutje aspergevocht toe aan de bloem en roer dat er goed door heen. Voeg zo steeds scheutjes vocht toe, tot je een dikke saus krijgt. Je zult hiervoor ongeveer 400 ml aspergevocht nodig hebben. Roer vervolgens de crème fraîche door de saus. Breng de ragout op smaak met wat nootmuskaat, zout en witte peper

Schep de garnalen, de champignons en de stukjes asperge door de saus en roer de dille erdoor. Warm de aspergeragout met garnalen nog even door. Laat de ragout niet meer koken.

Serveer de ragout met pasta, rijst of in een pasteibakje.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Gebakken camembert met rode bessengelei
Hapjes

Gebakken camembert met rode bessengelei: Krokant voorgerecht voor elk seizoen

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaat
Voorgerecht

Kaastaart van graskaas met gepofte tomaatjes

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen
Hapjes

Komkommer zalm rolletjes; je gasten echt verwennen

Krokante courgettefrietjes
Voorgerecht

Krokante courgettefrietjes zelf maken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!